Google Reader şi… why share?


Cele descrise în continuare nu sunt noutăţi. De mult timp, nu ştiu exact de cât, Google Reader permite sharing la articolele din fluxurile RSS. De ce? La ce ar fi util? Cum nu folosesc Google Reader decât ca back-up pentru feed-uri, nu mi-am pus întrebarea mai de mult, doar azi. În speranţa că poate mai sunt şi alţii ce folosesc Google Reader dar nu şi facilitatea de share, dar le-ar putea fi utilă, iată câteva observaţii/gânduri.

img62

Personal o găsesc utilă în cazul persoanelor care au un blog şi vor să împărtăşească din ceea ce au descoperit interesant. Urmăriţi poate zeci de feed-uri şi aţi vrea ca şi prietenii Dvs să vadă chestiunile mai interesante pe care le-aţi găsit prin RSS. Un simplu click pe linkul share şi respectivul articol va fi pus într-o "coadă" de articole ce se află la o adresă publică, dar care folosind litere nu prea are cum să o nimerească cineva. În cazul meu e vorba de această pagină. Cum cam totul trebuie să aibă astăzi teme/skins, şi respectiva pagină are câteva opţiuni (cam puerile) de design. Partea foarte interesantă şi utilă este că această pagină are un RSS!!! Practic Dvs, care urmăriţi să zicem 99 de feed-uri, puteţi crea 1 feed ce reuneşte materialele pe care prietenii Dvs sau chiar şi necunoscuţi le-ar putea găsi ca interesante. Pentru persoane cu acelaşi gust ca al Dvs "subţierea" de la 99 de feed-uri la 1 feed poate fi colosală: vor prefera să urmărească semnalările Dvs decât un fluviu de fluxuri RSS.

Şi lucrurile nu se opresc aici. Pagina cu articolele făcute publice (shared) poate fi vestită uşor prietenilor cu linkul Email (direct de acolo veţi putea scrie un email prietenilor), dar observaţi mai jos şi opţiunea Add a clip. Un click şi veţi ajunge la o mică pagină unde puteţi configura câte elemente să fie afişate, cu ce culoare, şi veţi obţine un cod de inserat în blogul/situl propriu. Astfel cine vă vizitează situl va şti ce noutăţi de pe web aţi găsit Dvs ca fiind interesante…

img63

Respectivul script generează un cod care se "lăţeşte" cât are spaţiu. Aceasta înseamnă că poate sta foarte bine în sidebar la un blog, sau să fie chiar conţinutul unei pagini. Să sperăm că în timp vor fi mai multe opţiuni de configurat, pentru o potrivire mai bună cu designul fiecăruia.Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Florin Grozea spune:

  Eu folosesc foarte mult Reader-ul, a devenit locul 2 după email. La ce folosesc share?

  – salvez articole care mi-au plăcut ca să le am mai târziu când le caut pentru verificarea informaţiilor
  – salvez articole când văd ceva interesant dar nu am timp chiar în acel moment
  – feed-ul de share îl văd şi colegii mei de la eOk.ro care se ocupă de ştiri din divertisment

 2. Daniel spune:

  Adresa publica se poate personaliza din profilul contului si poate lua o forma mult mai explicita si anume http://www.google.com/reader/shared/user_google


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *