EffectGenerator: Dezvoltă flash online


E timpul pentru un nou "uau"! Aceasta a fost reacţia mea în faţă la EffectGenerator.com. Se pare că instrumentele flash online se înmulţesc, dar îmbucurător şi calitatea. La ce bun astfel de editoare? În primul rând nu toată lumea îşi permite să cumpere Macromedia Flash sau SWiSH Max sau alt program… În al doilea rând, soluţiile mai simple au mereu avantajele lor: poţi învăţa mai rapid, şi chiar rezolva mai rapid anumite sarcini.

M-am jucat cu aplicaţia şi am realizat de demo flash-ul pe care îl vedeţi mai sus. Dacă nu vă convinge – probabil că nu – măcar lansaţi EffectGenerator şi vedeţi galeria de exemple. Eu am să încerc să vă explic pe scurt ce şi cum am făcut, prezentând astfel pe ici pe colo aplicaţia.

După cum vedeţi în captura de mai jos sunt trei zone: în stânga sunt elementele ce pot fi folosite pentru flash: librăria de componente, animaţiile, proprietăţi, decoraţiuni, extras şi public media (puteţi insera inclusiv clipuri YouTube). Practic, cam ca la orice aplicaţie online, totul se reduce la clickuri, tras cu mouse-ul, modificat parametri. Pentru flash-ul de mai sus eu am folosit două slideshow-uri şi un ticker. Primul slideshow este cu textele, al doilea cu imaginile (pe care le-am făcut clickabile). Se poate face upload la imagini proprii sau indica unele de pe web. La texte există o listă lungă de fonturi (foarte frumoase). Mai rămâne apoi la ambele slideshow-uri să se aplice tranziţii. Eu am pus fade la intrare, blur şi fade la ieşire. Iar la ticker am scris textul peste un dreptunghi cu gradient şi transparenţă. Pe scurt… cam atât. Dacă vreţi să vedeţi „sursa” daţi click dreapta pe flash şi alegeţi Edit at effectgenerator.com.

img64

Instrumentul mi se pare absolut excepţional (de remarcat că nu adaugă nici un logo sau link flash-ului final… dar nici nu îl poţi salva ca swf, doar folosi includerea cu codul lor). Pentru sarcini mici este excelent. Cu ceva răbdare se pot obţine lucruri frumoase, deşi evident lipsesc facilităţi pe care profesioniştii le vor căuta imediat. Sper ca webaplicaţia să progreseze… dar mai ales să rămână gratuită. Pentru moment nu se vede nici o modalitate prin care supravieţuieşte financiar, ceea ce mă face să mă gândesc că la un moment dat anumite facilităţi (dintre cele existente sau altele viitoare) vor fi accesibile doar contra cost. Dar vom vedea… Cât e aşa cum e, profitaţi de acest instrument 🙂 .

PS: Se pare că uneori situl nu merge… apoi îşi revine. Am găsit între timp pe YouTube materiale explicative.Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *