Doar azi gratuit: QuizCreator


A trecut atât de mult timp de când nu am mai prezentat o ofertă de la GiveAwayOfTheDay. Nu înseamnă că nu au mai fost oferte interesante (au un feed dacă doriţi să urmăriţi ce dau zilnic), ci doar că nu a fost ceva să îmi reţină mie atenţia, diferit de ce am mai prezentat până acum. Astăzi – ştiu, scriu târziu despre ea, dar mai sunt totuşi peste 12 ore la dispoziţie – oferta zilei este Wondershare QuizCreator. Când am văzut Wondershare mi-a şi pierit elanul: am mai testat alte programe ale acestui producător: medii spre mediocre. Şi totuşi "obiectul acţiunii" programului QuizCreator m-a interesat aşa că l-am încercat.

Da… mediu/mediocru. Şi totuşi, pentru persoane fără mari pretenţii programul poate fi o achiziţie bună, mai ales la 0 usd (când preţul lui real este de peste 100 usd). Ce face programul? Ce ne spune numele: crează chestionare. Chestionare flash. Vedeţi mai jos interfaţa, cumva a la Office 2007, adică organizată pe taburi. În fapt o interfaţă foarte stângace. Programul face însă ce spune: Dvs puteţi stabili întrebările, care pot fi de următoarele genuri:

– adevărat sau fals
– cu variante, un răspuns valabil
– cu variante, mai multe răspunsuri valabile
– tip rebus
– potrivire (ex: "Google.com este" potrivit cu "un motor de căutare"
– secvenţă (ordonare potrivită)
– click pe hartă

Dacă veţi merge aici, în tabul Overview veţi vedea tipurile de întrebări şi un link va duce spre o demonstraţie. În tabul Samples veţi găsi alte exemple de chestionare. Aplicaţia este puternică din anumite puncte de vedere (varietate de tipuri de întrebări, uşurinţă la adăugarea lor, posibilitate de previzualizare rapidă), dar schiopătează din alte puncte de vedere (configurarea aspectului flash-ului final e rudimentară). Peste un an aplicaţia va fi probabil mai bună, probabil şi mult mai scumpă (deja după mine e scumpă). Sunt deranjante greşelile de tipar din program.

img74

În tabul cu template-ul chestionarului se poate şi face o traducere a interfeţei chestionarului (mie mi-a mers doar salvând în default.txt, la care i-am făcut o copie de siguranţă). Dacă vreţi să vedeţi chestionarul creat de mine demonstrativ, daţi click aici.

Atenţie: acesta este un program comercial. Astăzi este oferit gratuit prin GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu cunoaşteţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:
– programul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 10AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 10AM)
– rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare – nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
– dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
– chiar dacă aţi descărcat astăzi programul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
– pentru ca programul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva programului
– gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
– staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe utile oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
– de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *