Mobil cu cameră foto, sau invers?


Dacă un telefon mobil are o cameră foto de 8.1 megapixeli atunci parcă îţi vine să te întrebi: nu e de fapt cameră foto cu telefon încorporat? Sony Ericsson C905 Cyber-shot a fost prezentat la 17 iunie a.c. (vezi comunicatul Sony Ericsson), când a fost şi semnalat pe Cybertnetnews.com. Produsul nu este încă de cumpărat… probabil va apare la un preţ usturător. Telefonul permite convorbiri de 9 ore, rezistă 380 ore în standby, în timp ce aparatul foto are ca facilităţi detector de feţe, stabilizator de imagine, contrast inteligent şi vine cu un card de memorie de 2GB. Aş fi curios să văd calitatea unei fotografii realizate cu acest aparat…

img81


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. gxg spune:

  Eu nu mi-as pune mari sperante in calitatea unei fotografii realizate cu un mobil, indiferent de numarul de megapixeli. Dimensiunea redusa a senzorului si calitatea mediocra a lentilei nu contibuie deloc pozitiv la calitatea finala a pozei.

 2. Lord UnR34l spune:

  Eu sunt de parere opusa. Pozele cu telefoanele devin tot mai bune, si sunt sigur ca vor arata absolut genial cu C905 dupa aprox 6-12 luni de la aparitie (cand scot un nou firmware, grozav imbunatatit, asa se intampla mereu). Si nu vad de ce ar trebui chiar 8.1 decat daca esti profesionist (eu am un telefon cu 2 MP si sunt foarte fericit, nu mai folosesc poze, dar nici nu am pretentii de fotograf adevarat). Uitati o poza facuta cu telefonul meu cu „doar” 2MP.

 3. radu.capan spune:

  Uau, poza referita are intr-adevar o calitate uimitoare. Cel putin comparata cu „degetarul” de poze, cu culori aiurea, ce il face mobilul meu.

 4. Raimi spune:

  La momentul actual din cate stiu si am vazut, fotografiile realizate cu un tel. mobil de acceasi rezolutie cu a unui aparat foto NU apar la aceeasi calitate. Conteaza mult dimensiunea senzorului si calitatea lentilei cum spunea si gxg, dar incep sa-i dau dreptate si lui Lord. Am si un Sony Ericsson [SE] K750i care are o camera foto de 2 MP exceptionala. Acest model cred ca a fost printre primele scoase de SE cu camera foto inteligenta si cei 2MP care in 2005 erau ceva. Partea lui de foto e foarte bine conceputa cu posibilitate de zoom digital de 4x, autofocus, foto panoramice, in succesiune, alb-negru, sepia, negativ, lumina, rezolutie [max. 1600×1200], macro etc. La functia de Macro pot sa spun ca-si depaseste conditia, uneori imi scoate niste imagini incredibile. Va invit sa vedeti cateva din pozele ce le-am realizat cu acest tel mobil folosind macro, aici. Va mai invit sa vedeti si poze realizate la peisaje, arhitectura, orase tot cu k750i aici.
  Daca cu k750i care este un tel. ce incepe incet-incet sa iasa din catile momentului, inca mai poti realiza imagini frumoase, atunci cu cel prezentat mai sus care e si Cybershoot, 8.1 Mp si sunt sigur ca si cu un meniu foto de exceptie, experienta trebuie sa fie inedita. Camerele foto de la Sony Ericsson sunt – in opinia mea – cele mai ok, le bat chiar si pe cele de la Nokia. Am vazut fotografie realizata cu Nokia N95 care se lauda cu o camera de 5 MP, lentile Carl Zeiss etc, si nu mi s-a parut cine stie ce.
  Se observa tendinta de a dezvolta tot mai mult si cat mai bine partea foto dintr-un telefon mobil si de la an la an apar modele tot mai imbunatatite la camera, si prind bine in unele situatii de urgenta. Mie nu de putine ori K750i-ule mi-a fost de mare folos in mai multe situatii in care nu aveam aparatul foto la mine si acel moment merita surprins. Nu ne ramane decat sa urmarim placut stupefiati pe mai departe acest spectacol real al progresului stiintei si tehnicii.

 5. Lord UnR34l spune:

  Sony Ericsson sunt intr-adevar cei mai buni la telefoane cu camera foto, dar nici Nokia nu sunt cu mult mai prejos (poza din postul anterior e facuta cu Nokia 6234). Uneori ma enerveaza ca nu stiu ce sa aleg intre camera foto mai avansata de la telefoanele SE sau sistemul de operare mai avansat de la Nokia (Symbian).

 6. Raimi spune:

  Eu le am pe amandoua dar nu e o solutie recomandabila. Cu SE fac poze frumoase cat-de-cat, iar cu Nokia [E51] am Symbianul care merge bine si ai multe optiuni conectivitate [bluetooth, iRDA, GPRS], ai browser de internet super bine gandit si nu in ultimul rand wireless-ul. Cred ca au aparut si SE-uri cu Symbian.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *