intoDNS: Verifică sănătatea DNS-ului


Situl nu îţi merge şi te întrebi de ce… Motivele pot fi multe, iar printre cele mai "perfide" (adică nu foarte transparent) se numără şi eventuale probleme la DNS. Un "inspector" bun este intoDNS.com, un sit realizat de firma clujeană Elvsoft. Introduci domeniul şi afli datele… simplu. Evident, poţi introduce orice domeniu, neexistând verificarea apartenenţei domeniului cercetat.

img101

Informaţiile afişate sunt în limba engleză. Cu siguranţă mulţi români ar fi fost bucuroşi să poată să citească pre limba lor dulce toate aceste informaţii, dar şi aşa tabelul rezultat e foarte util şi sintetic. Dacă de exemplu cineva v-a întrebat ce valoare aveţi la înregistrarea MX… puteţi afla din pagina returnată de intoDNS.

Şi dacă tot suntem la capitolul DNS, să vorbim puţin şi despre domenii. Săptămâna aceasta a trebuit să schimb DNS-urile la un domeniu ocazie cu care am constatat câteva schimbări la ROTLD.ro. În primul rând au introdus un sistem cu parolă pentru administrarea domeniilor. Practic acest sistem înlocuieşte vechiul sistem ce se baza pe confirmarea unor emailuri. Procesul e ceva mai rapid, ceea ce mă bucură (mai ales că în vechiul sistem se întâmpla ca emailul de confirmare să îţi ajungă spam, iar cei mai neexperimentaţi puteau crede că procesul s-a încheiat – sau suspendat -, când de fapt nu era aşa). Apoi datele noastre, ale posesorilor de domenii, sunt ceva mai protejate, prin introducerea unor CAPTCHA împotriva roboţilor culegători de adrese de mail.

img102

În fine, de pe ici de colo (exemplu) am înţeles că în curând şi domeniile româneşti vor trece la plată anuală. Din păcate (din persectiva mea) inclusiv domeniile ce au fost achiziţionate "pe viaţă".


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *