BarackSlideshow… nu e coincidenţă de nume


Dacă BarackSlideshow vă duce cu gândul la Barack Obama să ştiţi că nu greşiţi! Nu prea urmăresc agitaţiile electorale nici măcar în România 😉 dar legat de SUA pot să spun că am văzut pe multe bloguri dedicate internetului, webmasterilor, lumii IT în general, câte un mic dreptunghi de reclamă pentru cel care ar putea fi primul preşedinte de culoare din istoria SUA. Pare a fi strâns multă simpatie, inclusiv online, iar situl său de campanie, BarackObama.com, include un script pe care au dorit şi alţii să îl aibă. E vorba de un slideshow, cu imaginile clickabile.

img113

Astfel a apărut BarackSlideshow, un script bazat pe MooTools, şi care are o putere mare de generalitate, în sensul că lista ce selectează "cadrele" slideshow-ului nu este musai să stea în laterală-dreapta, ci poate fi oriunde pe ecran. Practic pentru a utiliza scriptul trebuie să faceţi o serie de include-uri (MooTools, Morphlist, BarackSlideshow, şi CSS-urile aferente), după care cu DIV-uri şi liste UL să definiţi imaginile şi linkurile. Studiind sursa veţi înţelege cum poate fi folosit scriptul. Puteţi descărca scriptul de aici şi vedea un demo aici, sau chiar mai jos.

Dacă acest script vă atrage spre a învăţa cum să folosiţi MooTools, atunci merită să apelaţi la articolul Learning MooTools: 20 MooTools Tutorials and Examples de la SixRevisions.com. E o resursă excelentă!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *