Incredibil: la Picasa se poate umple paharul!


Săptămâna trecută am fost plecat din ţară. Am făcut desigur multe poze şi, când să le public pe Picasa, mare surpriză (pentru mine): am atins numărul maxim de albume! Cuuuum? Nici nu ştiam că Picasa Web Album are o limită la numărul de albume. Şi aş pune pariu că nici Dvs nu ştiaţi. Conturile gratuite au o limită de 500 de poze per album, şi maxim 250 de albume! Acest lucru nu se găseşte trecut în Help-ul webaplicaţiei (hmmm… interesant…) ci doar în grupurile de discuţii Picasa. De acolo am aflat că aceste limite nu dispar, dar sunt mai acceptabile la planurile plătite. Astfel, pentru 20usd pe an limita e de 1000 de albume… Şi ai şi 10GB spaţiu la dispoziţie.

img173

Iniţial m-am gândit: mai bine folosesc încă un cont GMail pentru albumele foto. Aceasta ar fi însemnat să am pozele distribuite pe două sau mai multe conturi GMail. Nu. Îmi place (că doar de aceea am peste 250 de albume online) să pot dintr-o pagină derula şi să îmi văd copiii acum 3 ani de exemplu. De aceea am decis să achiziţionez pachetul cu 20usd (achiziţionarea se face de aici). Nu am prea mare experienţă cu cumpărăturile online, dar această achiziţie a mers ca unsă. Din câteva clickuri am comandat şi… ce bine… s-a acceptat plata din România cu banalul card pe care îl am (îmi amintesc că acum mulţi ani, când am cerut la o bancă un card pentru plăţi prin internet mi s-a spus că va trebui să plătesc câteva zeci de usd lunar doar ca să îl am… iar azi folosesc un simplu card).

img176

Verificarea online a contului bancar îmi arată că m-a costat 46,51RON.

img178

Deşi Google spune că durează până la 24 de ore până când se execută cumpărătura, imediat am primit un email de confirmare şi când am verificat deja spaţiul era crescut cu 10GB! Interesant e că nu am ajuns încă la limita acelui 1GB gratuit 🙂 , dar nu mai e mult. Oricum, limita de o mie de albume mi se pare mai rezonabilă, iar 20usd pe an nu e la urma urmei atât de mult, nici pentru o persoană fizică. Desigur, se poate replica: cu 25usd la Flickr nu ai limită de spaţiu. Personal rămân fan al serviciilor Google şi al modelului de albume de la Picasa versus seturi de la Flickr. Şi sper sincer Picasa să îşi adauge noi motive de atractivitate.

img177

GoogleOperatingSystem remarca acum câteva zile că sunt semne că serviciul Picasa Web Album va deveni în curând simplu Google Photos. Sper să fie momentul în care vor fi lansate şi noi facilităţi şi poate spaţii mai generoase, chiar dacă eu deja mi-am cumpărat unul mai mare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Acelasi lucru am patit si eu… 😀
  Intrebarea mea este: cardul trebuie sa fie pt. valuta?
  Mersi!

 2. radu.capan spune:

  La mine a mers cu card de lei.

 3. Aha… misto!
  Mersi pt. inf.!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *