Google intră în spaţiul lumilor virtuale


Cum ar putea să existe ceva pe web şi Google să nu îşi dorească partea sa. Iată că cel mai nou front deschis de compania din Mountain View este cel al lumilor virtuale. Lively.com este situl care vă propune deja zeci de camere (rooms) în care să intraţi pentru a socializa. Sunt "contexte" ce variază de la şcoli la spaţiul cosmic, de la insule la ferme din vestul sălbatic. Rămâne doar să vă identificaţi cu contul Dvs Google, să vă configuraţi "apariţia" în acea cameră şi să începeţi să socializaţi. Evident camerele pot fi incluse în propriile situri, astfel că probabil siturile cu comunităţi mai mici sau mai mari îşi vor crea propriile lumi pentru proprii vizitatori.

img155

Pentru a "accesa" orice cameră trebuie să instalaţi un micuţ progrămel. Am încercat şi eu să intru într-o cameră dar nu am rezistat prea mult – nu am experienţa acestor lumi virtuale 🙂 . Pentru alţii poate fi însă ceva comun. Nu cred că greşesc – mi-am afirmat deja limitele competenţei – dar acest proiect nu este (din nou) pur umanitar. Google speră să facă bani frumoşi vânzând obiecte (de la mobilă la haine) şi reclame în aceste lumi virtuale. Evident se vor găsi oameni care să dorească să cumpere – cu bani reali – un anumit tip de haine sau anumite decoruri care să personalizeze, să facă (pe cât posibil) unică lumea lor. Deja lumile virtuale sunt o afacere prosperă, doar anul acesta investindu-se în ele 345 de milioane de dolari, ne spune de dimineaţă TechCrunch.

Dacă aţi folosit deja Lively lăsaţi-ne impresiile Dvs în comentarii. Eu închei trimiţând la comunicatul Google şi inserând un clip de reclamă la acest nou serviciu (chiar nu puteau un clip de o calitate a imaginii mai bună? şi mai convingător?).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. cristi spune:

    Cum descarc?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *