UMapper: hărţile tale


UMapper este un sit aflat nici măcar în beta, ci în alpha. Şi totuşi nu vă va distruge calculatorul dacă veţi vizita situl 🙂 . Proiectului îi lipsesc încă unele lucruri pentru a fi perfect (evident, din perspectiva mea), dar merită atenţia. Realizarea unor hărţi – flash! – este într-adevăr o joacă de copil. Puteţi crea hărţi şi fără să vă înscrieţi, dar pentru a le putea administra ulterior vă recomand să deveniţi membru al sitului.

img180

Puteţi apoi crea hărţi, optând ca sursă pentru una din cele trei variante actuale: Microsoft Virtual Earth, Google Maps şi OpenStreet (mă mir că hărţile Yahoo nu apar). O hartă poate fi privată (o vedeţi doar Dvs), publică (o vede oricine), sau parţial publică (indicaţi Dvs persoanele ce o pot vedea). În fine, puteţi alege dacă să fiţi singurul editor al ei sau împreună cu anumite persoane ori cu oricine (stil wiki map). Puteţi adăuga puncte pe hartă (markers), linii sau suprafeţe (polygon). Se pot configura culorile elementelor adăugate pe hartă şi pune texte. Ceea ce îmi lipseşte cel mai mult şi mai mult este un instrument de căutare. Pentru moment e utilă aplicaţia doar dacă ştii vizual unde e un anumit punct, sau dacă faci căutarea de exemplu în Live Maps şi reţii ori foloseşte direct latitudinea şi longitudinea. Dar cu siguranţă instrumentul se va perfecţiona în timp.

img181

Ca de obicei am realizat şi ceva de test. Nu am avut prea multă imaginaţie şi atunci m-am decis să iau localităţile de naştere ale unor scriitori interbelici (vedeţi bulina roşie cu cifra 2? daţi click pe marcatorul albastru de la Bucureşti pentru a înţelege ce e cu acel 2). De pe sit, alegând Explore, veţi putea vedea hărţile create de alţii, precum The 30 Greatest Battles of WW II.

PS: Să nu uit!!! Dacă vă place UMapper, există şi un plugin WordPress ce vă permite să creaţi hărţi chiar din secţiunea de administrare. Nu l-am testat, dar se prezintă a funcţiona ca şi situl UMapper.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *