Puzzle-uri online


Incitat de articolul recent al lui Jurgen, ce ne indica un sit de puzzle-uri (jigsaw) dar cu implementare în Java, m-am gândit să caut ceva similar, dar în flash. Cel mai similar mi s-a părut a fi JigZone, dar deosebirile sunt semnificative. În primul rând trebuie să vă deschideţi un cont, avantajul fiind că puteţi administra albume de puzzle-uri. Problema mare este că imaginile trebuie să fie de 400×300 şi sub 20KB, ceea ce de regulă înseamnă calitate slabă a imaginilor.

img5

Dacă nu vă pasionează să vă creaţi Dvs puzzle-uri, din propriile imagini, JigZone are sute de puzzle-uri, organizate pe categorii. Folosiţi Change Cut pentru a refelia imaginea fie în alt număr de bucăţi (de la 6, pentru copii mici, până la 247, pentru… nebuni?), fie cu alte forme (classic, zigzag, blocks, birds…). Aveţi şi un cronometru, iar un click pe el îl pune pe pauză – dacă vreţi să vă ridicaţi să vă mai mişcaţi picioarele 😉 sau să reveniţi la documentul Word la care lucraţi. Cât despre rezolvarea puzzle-urilor, evident totul se face din mouse, iar piesele potrivte se lipesc, aşa că ştiţi dacă ceva aţi făcut bine sau nu.

img6

Un exemplu de galerie găsiţi aici. Un puzzle poate fi inserat în propriile pagini prin mai multe moduri. O demonstraţie aveţi mai jos. (Sincer, deşi nu sunt fan Java, prefer soluţia Java a sitului descoperit de Jurgen decât acest flash înghesuit.)

Alte situri, ce oferă puzzle-uri doar de jucat acolo (nu de pus în propriile pagini) sunt JSPuzzles.com şi PlayFreeJigsaws.com.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *