Competiţie de pluginuri WordPress


Ziua de joi a săptămânii trecute a fost ultima zi pentru creatorii de plugin-uri WordPress de participare la un concurs organizat de site-ul WeblogToolsCollection.com. Peste 40 de plugin-uri au fost înscrise în speranţa câştigării celor 3800 de dolari oferiţi ca premiu. Tind să cred că pentru cei mai mulţi dintre participanţi nu contează atât banii cât mai ales faptul că îşi fac un nume în cadrul comunităţii WP. Peste 14 zile va fi anunţat câştigătorul. Până atunci vă invit să parcurgem unele dintre pluginuri. De la bun început amintesc că nu le-am testat personal pe toate, însă de buna lor funcţionare garantează şi organizatorii competiţiei. Toate pluginurile sunt dezvoltate pentru ultima versiune WP 2.5.1 (să sperăm că vor suporta şi WP 2.6, care se pare că va fi oferit spre download zilele acestea).

image

Într-o ordine aleatorie voi prezenta (foarte) pe scurt câteva pluginuri preluate de pe situl competiţiei. În funcţie de interese puteţi accesa linkurile, ele duc spre informaţii mai detaliate, chiar cu capturi de imagini (desigur că în limba engleză).

ZDMultilang oferă suport multilingual.

Manageable face posibilă editarea unor date despre articole şi pagini (ex: titlu, status, slug…) direct din pagina de administrare cu lista lor.

WP Comment Remix (varianta remix aici) doreşte a simplifica administrarea, editarea şi afişarea comentariilor.

Simple Flash Video (ultima versiune aici) face ceea ce îi spune numele, inserează şi redă flashuri video, un plus este faptul că suportă efectul thickbox.

Multi Site Manager permite să administraţi cu un singur plugin toate site-urile personale realizate în WordPress.

Flickr Gallery afişează imagini de pe Flickr cu ajutorul galeriei integrate în WP.

Adminize permite schimbări de design în partea de administrare şi în sidebar.

Click Tracking se adresează iubitorilor de statistici şi răspunde la întrebări de genul: Cine? Când? De unde? a dat click

Post Groups permite crearea de serii de articole.

Post Tabs organizează conţinutul articolelor pe tab-uri (în paranteză fie spus, acest plugin este favoritul meu).

image 

Content by country recunoaşte din care ţară vine cititorul şi îl duce spre articolele în limba sa (desigur doar dacă autorul a făcut setările necesare).

WP Easy Uploader încărca tot ce doriţi unde doriţi.

Twptter WordPress Microblogging permite un fel de mini- sau microblogging, un amestec între Twitter şi WordPress.

Paypal API Subscriptions se adresează celor care doresc ca utilizatorii să plătească înainte de înregistrare.

Photojar Base extinde funcţiile galeriei native din WP, integrându-se cu diferite efecte JavaScript, gen Lightbox, Lightview, Thickbox.

Tabbed Widgets Plugin organizează widget-urile folosite sub formă de tab-uri.

Editor Extender extinde funcţiile editorului de text din WP

Role Scoper permite administrarea rolurilor utilizatorilor.

Broken Links Remover indică linkurile care nu mai funcţionează.

Slideshare Plugin utilizează API-ul Slideshare.net şi permite afişarea de slide-show-uri în WP.

Anyvar transformă anumite cuvinte-cheie în linkuri sau în anunţuri.

Flaresmith afişează statstici FeedBurner şi FeedFlare.

Yank Widget oferă un widget care permite afişarea conţinutului unei pagini statice în sidebar.

DK Obama Slideshow Plugin permite afişarea unui slide-show în WP (vezi şi aici).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Favoritul meu este Manageable, pe care l-am instalat imediat si merge excelent. Salveaza mult timp si este ceea ce mi-am dorit de mult! Mersi de descoperire. Pe locul 2 l-as pune pe Adminize dupa descriere. L-am instalat, dar „vorbeste” doar germana asa ca nu am priceput o boaba cum sa il folosesc. Ma intereseaza in special sa pun categoriile si tagurile in coloana din dreapta in pagina de editare.

 2. jürgen.toth spune:

  Referitor la Adminize instructiunile readme ar trebuie sa fie in engleza (cel putin se asigura asta pe site), autorul german are si o traducere pe pagina pluginului din directorul de pluginuri oficial WP, aici. De urmarit ar mai fi si pagina originala in germana, sunt explicatii mult mai detaliate (se poate traduce cu Google Translate). Aici este amintit si un alt plugin care interfereaza (de fapt cel care a dat impulsul pentru Adminize), se pare ca autorii isi vor uni fortele: My Adminimize (in limba engleza). Din capturile plugin-ului se poate vedea faptul ca categoriile si tag-urile sunt in coloana din dreapta. La nevoie ma pot oferi ca traducator intermediar pentru romana-germana 🙂 .

 3. jürgen.toth spune:

  Referitor la Manageable, dupa mine aceleasi facilitati le ofera intr-un mod mai compactat (cel putin optic) un alt plugin ma vechi: Admin Management Xtended.

 4. radu.capan spune:

  OK. Voi studia…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *