Universal Extractor şi Bug Shooting


Cineva scria într-un comentariu că am uitat de Universal Extractor. E adevărat, nu folosesc prea des programul, dar când îl folosesc o fac tocmai pentru că are o caracteristică unică: nu este o simplă aplicaţie de dezarhivare, ci una capabilă să "desfacă" şi kituri exe. Se întâmplă adesea ca unele kituri să nu fie decât o "împachetare" a fişierelor programului, şi în astfel de cazuri ai prefera o despachetare simplă în locul unei instalări care lasă urme şi în regiştri. Dacă vă număraţi printre cei care instalează şi dezinstalează frecvent programe, pentru a le testa, şi ţineţi la regiştrii să nu se încarce cu informaţie inutilă, veţi opta de regulă pentru programe ce nu solicită instalare (şi atunci lansezi, verifici şi la final ştergi programul).

img63

Dar dacă necesită instalare? Poţi încerca despachetarea lui cu Universal Extractor. Spun "poţi" pentru că nu merge întotdeauna. Depinde de programul folosit pentru crearea kitului (dacă e de exemplu Inno Setup, va merge bine). Să mai reţinem că la unele programe instalarea e esenţială, tocmai prin datele puse în regiştri de care am vrea să scăpăm. Concluzia: Universal Extractor este util într-un număr limitat de cazuri. O soluţie mai bună este de exemplu Sandboxie (am scris anul trecut) sau alte soluţii de virtualizare. Nu strică însă niciodată să încerci cu Universal Extractor. De exemplu astăzi am vrut să testez programul Bug Shooting dar fără să îl instalez. L-am despachetat cu Universal Extractor şi am obţinut un director ca mai jos, putând să lansez aplicaţia pentru a o testa.

img64

Ce am găsit? O aplicaţie interesantă pentru făcut capturi de ecran. Un screencast al aplicaţiei îl puteţi urmări aici. Aplicaţia e orientată, după cum spune şi numele, spre capturarea bugurilor, având facilitatea specială de a transmite capturile unor situri specializate în urmărirea bugurilor unor aplicaţii. Vezi o problemă, faci captura şi mai scrii pe ea ceva dacă trebuie. Dar desigur, Bug Shooter poate fi folosit şi ca program general pentru capturi. Poate captura tot ecranul (atunci face captură separată şi la aplicaţia activă) sau o porţiune din ecran (cu un sistem util de marcare a zonei). Are şi o lupă simpatică, chiar dacă nu aş zice că e foarte utilă. În fine, după ce aţi făcut captura aveţi diverse instrumente pentru a scrie şi desene, marca, evidenţia în captură. Dacă vă interesează, daţi-i o şansă… s-ar putea să vă placă.

img65


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,33 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. uke spune:

    Ok. mersi , am sa incerc


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *