Spaţiul cosmic în imagini


Vorbim mai întâi de o resursă cumva ştiinţifică. NasaImages.org este o interesantă şi lăudabilă iniţiativă ce face uşor accesibilă o parte din impresionanta colecţie de imagini, clipuri video şi secvenţe audio de care dispune NASA, într-un sit simplu de folosit. Accentul nu este pus pe partea artistică ci pe cea istorică şi ştiinţifică, astfel că vom găsi multe imagini şi animaţii care spun ceva doar celor pasionaţi de astronomie, precum şi fotografii ale unor momente istorice sau ale unor personaje ce au jucat un rol deosebit în progresele omenirii în domeniul astronomiei.

img24

Cantitatea de materiale este impresionant de mare, existând din fericire şi un motor de căutare. Fiecare material este însoţit de informaţii explicative, uneori scurte, alte ori deosebit de lungi. Pe lângă cei pasionaţi în mod special de astronomie, situl cred că este şi un instrument şcolar util, permiţând "decorarea" unor lucrări cu imagini, clipuri video plus informaţii interesante. Profesorii şi elevii au un ajutor în acest sit. E interesant că se oferă şi posibilitatea de embed, adică de inserare a materialelor în propriile pagini, prin JScript sau cu un iFrame.

Ups, nu mai doriţi să auziţi de şcoală pe timp de vacanţă? Atunci hai să trecem la partea a doua. Deja "de-al casei", Hongkiat.com revine în atenţia noastră cu un articol publicat acum câteva zile: 60+ Absolutely Stunning Space and Planets Wallpapers. Majoritatea sunt manipulări, aşa că lăsăm aici partea veridică la o parte pentru a ne spăla ochii cu imagini spectaculoase, fie ele şi ireale. Multe sunt la rezoluţii mari şi foarte mari, dar sunt şi câteva doar la 1024×768, probabil rezoluţia medie în aceste vremuri. Nu ştiu de ce, dar iar ţin să obiectez relativi la acel "absolutely stunning". Sunt multe imagini frumoase dar după mine orice articol se auto-discreditează când se prezintă aşa pompos.

img25


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Miley Cyrus spune:

    Este minunat!Toate aceste lucruri despre spatiu sunt fascinante! Insa as vrea sa gasesc un site cu mai multe detalii, imagini cu rachete cosmice si informatii despre componentele acesteia.

  2. roxi spune:

    Eu cred ca spatiul este un mister care de abia acum incepe a fi descoperit.

  3. damian spune:

    Asa e! Spatiul cosmic si sistemul spatial sunt pasiunile mele preferate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *