Ghid de actualizare phpBB3


Am avut marea curiozitate să văd cum se face actualizarea unui forum. Am instalat versiunea 3.0.1 şi în tabul Sistem din panoul administratorului am fost avertizat că "versiunea phpBB nu este la zi". Următorul pas a fost să revin pe phpBB.com, să merg la pagina de descărcare şi să iau pachetul automat de actualizare (Automatic Update Package), de trecere de la 3.0.1 la 3.0.2. Am despachetat arhiva şi am mutat directorul install prin FTP.

img36

Important: în clipa în care în directorul cu forumul (fie el rădăcină sau subdirector) se detectează prezenţa directorului install, forumul trece automat în "pauză", fiind accesibil doar administratorului. Forumul redeveni activ doar după ce directorul install este şters sau îi modificaţi numele.

Am încărcat apoi în navigator adresa forumului + /install şi am fost întâmpinat de un nou "vrăjitor" (wizard) care m-a condus pas cu pas în procesul de actualizare. Să îl vedem rapid.

img37

După ce ni se spune că suntem în pagina de actualizare şi se constată diferenţa de versiune se pregăteşte actualizarea bazei de date. Dacă totul decurge corect se va încărca o pagină în care ni se prezintă paşii şi scrie cu verde Gata dacă totul a mers bine, sau cu roşu în caz de eroare. Când totul e cu verde la verdicte puteţi trece mai departe.

img38

Baza de date e OK, acum trebuie văzut fişierele. Se face o comparaţie pentru a se găsi fişierele ce trebuie actualizate. După ce au fost identificate se cere acces prin FTP dacă doriţi ca forumul să se ocupe de actualizare (de preferat). Daţi datele de FTP şi începe actualizarea. Atenţie: după se face o nouă verificare a fişierelor, pentru a se vedea dacă într-adevăr tot ce trebuia actualizat a fost actualizat. Procesul ia ceva timp, dar cred că sub un minut.

img39

Când s-a terminat şi cu actualizarea fişierelor aţi ajuns la finalul procesului! În cazul meu, de la 3.0.1 la 3.0.2, dar probabil procesul se va conserva în mare măsură pentru toată familia phpBB3. Ei, nici asta nu a fost greu! 😉

img40

O provocare mai mare este actualizarea unui forum phpBB2 la phpBB3. Nu am încă această experienţă aşa că nu vă pot împărtăşi cât de dificil sau uşor este. Cert e că phpBB pune la îndemână instrumentul pentru o astfel de actualizare/convertire.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *