Resurse WordPress


Dacă reuşiţi să transpuneţi în practică sfaturile oferite aici (la traducerea din limba engleză se poate apela la Google Translate) nu trebuie să citiţi mai departe acest articol. Sper că aţi revenit! Deşi analogia cu creaţia biblică (vezi cele 7 zile) este interesantă, personal sunt de părere că se relativizează efortul necesar creării şi întreţinerii unui site web. Pentru reuşita unui site realizat cu WordPress nu există o reţetă comună. Fiecare utilizator are alte scopuri, alte modalităţi de a se folosi de WP. Totodată trebuie dată şi posibilitatea de a alege între mulţimea de resurse WP avute la îndemână. Astăzi doresc să vă prezint diferite resurse WP, fie tutoriale, fie teme, fie plugin-uri, fiecare având rostul său.

img41

Pentru început aş aminti două site-uri care oferă tutoriale video legate de folosirea WP în special de către începători: WordPressTraining.com (un index al materialelor este accesibil aici) şi MovieLibrary-secţiunea WordPress (unele fişiere video sunt oferite direct, pentru altele este nevoie de înscriere, toate având ca autoare pe Maria Langer, judecând după cele văzute pe site-ul ei personal, este vorba de o autoare foarte prolifică şi acoperind domenii variate – WordPress, Mac, Word etc.). Din păcate tutorialele video se adresează utilizatorilor versiunilor WP 2.3 şi 2.5, totuşi materialele introductive sunt mereu actuale, sper ca autorii să revină asupra lor aducându-le la zi. O a treia resursă de tutoriale video reuşeşte însă să ofere materiale actulizate pentru ultima versiune WP 2.6. Este vorba de site-ul ithemes.com, foarte complex de altfel (şi în mare parte comercial), aici fiind oferite şi unele teme interesante şi gratuite.

img42

O altă resursă bogată în tutoriale text despre WP, dar şi în teme şi plugin-uri actualizate frecvent este accesibilă aici.

Versiunea WP 2.5 se pare că a animat mai mulţi programatori a se implica în dezvoltarea de teme şi plugin-uri. Primul dintre ei se numeşte WP-Guy şi se autodefineşte ca fiind "WordPress Specialist". La începutul lunii mai el a început în forţă să publice materiale despre WP, între ele o frumoasă temă (din păcate nu este tema folosită pe site-ul său, sper să o facă liber accesibilă şi pe aceasta în scurt timp) şi un plugin folositor (permite rearanjarea categoriilor în funcţie de nevoile proprii prin drag-and-drop). Acum în iulie elanul a dispărut (sau e plecat în vacanţă) însă foarte recomandabile sunt tutorialele sale, explicate frumos şi pe înţelesul tuturor, aduc ca exemplu pe cel despre crearea unei arhive în ordine cronologică şi pe cel despre realizarea unei pagini incluzând norul cu tag-uri. Al doilea blog, blog2life.net, oferă informaţii generale privitoare la blogging, amintite fie aici un amplu material despre inserarea imaginilor într-un articol (compus din patru părţi, în funcţie de gradul de dificultate, pentru începători, pentru cunoscători şi forma finală pentru avansaţi) şi oferta de icoane RSS gratuite. Pentru utilizatorii WP de interes mai poate fi tema realizată, temă ce se potriveşte ca o mănuşă celei din partea de administrare WP.

img43

img66


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *