SSMunch: un motor de căutare interesant


Hei, valul de motoare de căutare de muzică nu se mai opreşte? Desigur că nu. Iar pentru a mă asigura că, după ce aţi citit despre MixTurtle, nu vreţi să săriţi acest articol încep spunând că avem acum de-a face cu… ceva diferit. Da, desigur, toate motoarele ce caută MP3-uri sunt diferite, ca înfăţişare cel puţin, dar SSMunch merge dincolo de "aceeaşi Mărie cu altă pălărie". Este un motor de căutare 1) de MP3-uri; 2) de versuri; şi 3) de clipuri video. Ba mai ascuns există şi un motor de căutare 4) de fişiere (uh…).

img68

Am văzut deja primul element care evidenţiază acest sit: nu doar găseşti muzica pe care să o asculţi ci ai şansa să o şi vezi (clipuri) ori citeşti (versurile). Motorul de căutare se mişcă bine şi – încă o noutate – vine cu posibilităţi de embed. Dacă o piesă vă place o puteţi insera (audio sau video, depinde cum aţi găsit-o) în propriile pagini web. Situl există din ianuarie a.c. şi din fericire are reclame. De ce din fericire? Pentru că am văzut cum siturile de căutare de muzică apar iniţial curate – fără reclame – pentru a le "plezni" apoi pornografia. Acest sit pare a fi suficient de "bătrân" (matur) ca să îşi fi stabilizat modul de existenţă financiar şi probabil lucrurile nu se vor schimba (sper). Cel puţin nu radical.

Pentru mai multe informaţii puteţi citi blogul motorului.

img67

Dacă vă deschideţi un cont aveţi unele avantaje, precum crearea unei liste de piese favorite. De ce doar una? Sper ca autorul să remodeleze puţin lucrurile pentru a permite oricâte liste. Ah, era să uit: puteţi şi descărca piesele pe care le ascultaţi (atenţie… e practic imposibil să verificaţi legalitatea acestui act). În paranteză fie spus, dacă vă uitaţi la link-ul de descărcare (sau la cel, identic, prezent în codul de embed), care e de forma http://www.ssmunch.com/get.php?id=…., veţi vedea dacă îl încărcaţi în navigator că furnizează adresa piesei MP3. Asta dacă aveţi curiozitatea să aflaţi unde stă – aproape sigur ilegal – piesa pe care o ascultaţi. La final profit de modul embed pentru a vă pune o listă de piese selectată de mine în mare viteză (într-o vreme toate exemplele erau cu Katie Melua, acum cu Lene Marlin… promit că până data viitoare găsesc pe altcineva 😉 ).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *