WordPress: Documentaţie şi teme


Pentru amatorii de băgat mâna adânc în WordPress (a se citi: cei care scriu pluginuri) nimic nu bate la capitolul documentaţie Codexul de pe situl oficial. Dacă însă vrem operativitate atunci merită să folosim o resursă descoperită astăzi şi care m-a entuziasmat mult: WordPress function list de la DBS Interactive. E vorba de o listă bine organizată, ordonată, în care un click deschide elegant o parte gri de documentaţie suplimentară… Meniul lateral "pluteşte" la defilare astfel că îl ai mereu aproape… Ce mai: operativitate excelentă! Mai mult chiar nu pot spune.

img80

Şi de aceea aş continua semnalând un alt sit interesant, legat tot de WordPress: ThemeLab.com. Situl lui Leland, "self-proclaimed WordPress expert", se doreşte să fie o sursă de teme gratuite pentru WordPress, de calitate. Toate temele de pe respectivul sit sunt originale. Unele sunt realizate în colaborate cu alte persoane, fiind doar "portate" către WordPress. Actualmente au cam 60 de teme, descărcate de peste 80.000 de ori. De asemenea au şi articole generice despre WordPress, orientate spre începători. Dacă vreţi să vedeţi temele vă recomand să mergeţi aici. La demo.themelab.com puteţi vedea teme live şi în colţul dreapta-jos aveţi posibilitatea de a le schimba. E cam obositor dacă vreţi să le parcurgeţi de acolo, aşa că mai bine vedeţi indexul (linkul anterior) şi de acolo temele care vi se par interesante.

img81

Iar la final un cam lung screencast despre noua secţiune dedicată temelor de pe situl oficial WordPress. Văd că numărul lor a crescut la peste 60, dar este încă foarte mic. Probabil procedurile de validare durează mult, pentru că mă îndoiesc că nu au sărit oameni cu sute de teme să le înscrie acolo. Dacă vă interesează cum se trimite o temă şi alte informaţii legate de directorul de teme de pe WordPress.org, urmăriţi materialul de mai jos. Dacă nu, nu îl urmăriţi 😉 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Evaike spune:

    Util pt incepatori.

    Tot asa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *