BlowUp: Galeriile Flickr pe tot ecranul


Am văzut zilele trecute câteva soluţii de afişare a imaginilor din conturi Flickr. Ultima soluţie despre care am vorbit, Foto Viewr, avea marele dezavantaj de a nu folosi imaginile la rezoluţie mare, astfel că modul full-screen arăta cam jalnic. Iată astăzi o soluţie ce umple cu adevărat tot ecranul, şi permite navigarea printre albume (seturi, în Flickr) şi fotografii. Numele soluţiei: Blow Up.

img82

Să vedem puţin ce facilităţi are galeria: 1) este flash şi încă un fişier foarte mic; 2) extrage de la un utilizator lista seturilor (prima bandă de sus) şi per set lista fotografiilor (a doua bandă de sus); 3) lista de seturi şi poze (benzile de sus) se autoascunde după un număr de secunde şi reapare dacă mutaţi mouse-ul în acea zonă; 4) există în plus săgeţi în stânga şi dreapta ecranului, care de asemenea se autoascund dar sunt vizibile dacă ţineţi mouse-ul unde trebuie; 5) funcţionează evident prin Flickr API şi afişează doar ceea ce este public la un anume utilizator; 6) dacă scriptul nu e implicit pe toată pagina (precum mai jos), puteţi da click dreapta pe el şi alege Show full screen, caz în care acoperă orice „urmă” din navigator, fiind cu adevărat pe tot ecranul. Evident testul de mai jos se foloseşte de contul | HD |.


Partea şi mai bună este că autorul scriptului îl oferă gratuit astfel că nu trebuie să mergi neapărat pe situl lui pentru a vedea astfel galeriile ci codul se poate implementa pe orice sit, ceea ce am făcut şi eu. Am transformat pagina din HTML în PHP, astfel încât o puteţi testa folosind formularul de mai jos. Totul este să ştiţi corect numele de utilizator Flickr pentru contul ce doriţi să îl vizualizaţi. Dacă vreţi ceva nume de teste puteţi încerca TheZionView (un cont luat la repezeală de pe Flickr).

Concluzia? BlowUp este un mod elegant de afişare a seturilor din Flickr. Dacă acolo vă ţineţi fotografiile şi vă place modul de afişare atunci cu puţină pricepere puteţi insera scriptul în propriul sit. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *