Domeniile COM şi echivalentele RO


V-aţi întrebat vreodată dacă Digg.ro este disponibil? Sau dacă putem cumpăra cărţi via Amazon.ro? Probabil nu toţi… sunt însă şi firme sau persoane care vânează (uneori la propriu, alte ori nu neapărat în sens negativ) domenii de un astfel de interes. De exemplui Cuil.ro a fost înregistrat exact în ziua lansării (mare pompă urmată de mare dezamăgire) lui Cuil.com: 28 iulie a.c. Aici e evident vorba de speranţe puse în patru litere (CUIL) de la care se speră să facă poate carieră.

Am avut curiozitatea să vedem cum stau lucrurile cu domeniile de mare interes. Jurgen a contribuit serios la această cercetare şi îi mulţumesc, considerându-l coautorul acestui material. Iar rezultatele sunt interesante! Aşa cum probabil ne-am aştepta, nu că ar fi normal, cele mai multe domenii (din cele 50 de analizate într-o primă fază) sunt nefuncţionale, fiind de regulă cumpărate de firme româneşti care apoi intră în aşteptare, cu speranţa că poate firma ce are similarul COM va vrea să cumpere şi domeniul RO poate pentru o sumă bună. Alte domenii sunt cumpărate de firmele „mamă” şi de regulă fac redirectări. Avem şi redirectări mai ciudate: de exemplu MySpace.ro, aparţinând unei firme româneşti, redirectează spre MySpace.com – pentru această redirectare firma e plătită oare? Sunt apoi domenii care au activitate similară COM-RO (ex: Digg.com – Digg.ro sau Gizmodo.com – Gizmodo.ro). În fine, sunt şi domenii RO libere, corespunzând unor COM-uri valoroase. Probabil unora le vor sclipi ochii, dacă nu vor şi acţiona imediat, văzând că Picasa.ro e liber…

Vă lăsăm în continuare să parcurgeţi lista. Dacă ne semnalaţi nişte domenii pe care le consideraţi importante şi noi le-am scăpat, putem prelungi lista celor 50 de domenii selectate de noi. Nu ne propunem să o menţinem chiar la zi, dar desigur mai putem lucra la ea.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Apollinaire spune:

    Pentru ca ai adus vorba de myspace.ro care redirecteaza spre .com desi e detinut de o firma individuala: exista o practica – nu stiu cit de legala – prin care daca folosesti permanent redirect o perioada suficient de lunga catre un site, ii „imprumuti” pagerank-ul. Dupa ce il imprumuti bine poti sa dai drumul unui site al tau, direct cu PR 6, de exemplu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *