Circle Dock şi Speed Launch


Windows Vista a îmbunătăţit semnificativ procesul de lansare a unor aplicaţii, chiar în meniul Start, dar pentru cei care doresc mai mult există o gamă largă de lansatoare de aplicaţii. Despre două apariţii recente vorbim în continuare. Şi vom începe cu Circle Dock, aplicaţia câştigătoare a unei competiţii lansate de Donation Coder.

img53

După cum spune şi numele aplicaţiei, respectiv vedeţi din captura de mai sus, aplicaţia aceasta dispune scurtăturile în cerc. De fapt în spirală, vizibilă mai clar cu mai multe scurtături. Logica? Ea există desigur: în acest mod scurtăturile sunt puse mai aproape de mouse, spirala apărând în jurul mouse-ului. Folosirea este destul de simplă (admite inclusiv drag-and-drop pentru punerea de noi scurtături) şi există şi câteva efecte de animaţie interesante. A! Plus multe, multe variante de interfaţă. Dar mai multe puteţi afla direct din screencast-ul autorului programului.

Dacă sunteţi reticent faţă de programe ale unor necunoscuţi – nu e cazul, vorbim mai sus de un câştigător al unei competiţii al cărei premiu a fost de 10.000 usd – atunci poate preferaţi să mergeţi pe mâna Microsoft? Laboratoarele Microsoft – a se citi: programele produse de angajaţi în timpul lor liber – ne oferă de câteva zile Speed Launch. Dacă gândul vă duce la Launchy… e cale lungă. Programul este încă la început, destul de primitiv şi ca aspect şi ca funcţionalităţi. Necesită .Net Framework 3.0 (gata? v-aţi răzgândit deja?) şi în testele mele nu a „murit” vreodată. Este deci stabil, dar pe cale de perfecţionare. În principiu, după cum vedeţi mai jos, funcţionează pe ideea adăugării de cuvinte cheie pentru anumite scurtături, fie ele programe, pagini web sau fişiere.

img54

Dar în acelaşi timp programul permite şi scrierea unor „comenzi” particularizate. Vedeţi în acest al doilea material video despre Speed Launch.

PS: Personal nu am rămas foarte impresionat de nici una din aplicaţii. Le-am testat, dar următorul pas va fi să le dezinstalez. Cred totuşi că Speed Launch va creşte frumuşel în timp.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *