Shadowbox şi Lightview sub WordPress


Vă amintiţi de Shadowbox (aici şi aici)? Dacă nu, pe scurt e vorba de o clonă Lightbox (acel celebru script copiat în mii de feluri) care permite afişarea de informaţii "deasupra", adică în pagină (nu ca fereastră pop-up), peste conţinutul existent. Partea extraordinară este că scriptul Shadowbox se pricepe nu doar la afişat imagini ci şi la pagini web sau secvenţe de HTML, chiar şi clipuri video! Dacă vrei să faci multe dintr-o pagină, acest script este ideal!

img68

Tentativele mele de a-l folosi aici pe CNet.ro s-au ciocnit de un conflict cu tema ce o folosesc. Pentru alţii mai norocoşi, există un plugin WordPress care uşurează integrarea. Am aşteptat ca scriptul să fie actualizat, să folosească Shadowbox 2.0, ceea ce s-a întâmplat în fine ieri. Porniţi deci online spre Sivel.net dacă doriţi să vedeţi Shadowbox JS în acţiune, precum şi să îl descărcaţi şi să îl folosiţi.

Tot Sivel.net oferă un alt plugin, Lightview JS. Acesta foloseşte evident ca suport JavaScript produsul Lightview. Din păcate autorul lui, Nick Stakenburg, probabil tocmai conştient de munca bună ce a făcut-o – a se vedea pagina Lightview – a decis să îşi mute scriptul în regimul comercial, cerând o sumă pentru orice mod de utilizare. Inclusiv pentru situri non-comerciale: 3usd. Nu sună mult, nu? Dar în viziunea lui Nick un sit ce afişează reclame este comercial, deci mare atenţie. Cel mai probabil ajungi să plăteşti 50usd în cele din urmă. Versiunea de pe Sivel.net include însă versiunea Lightview de când scriptul era gratuit… şi aşa va rămâne, îngheţat, fără actualizări ulterioare. De fapt versiunea lansată astăzi a pluginului Lightview JS nu modifică javascript-ul ci doar partea de PHP de plugin pentru compatibilitate cu WP 2.6. În fine, acelaşi Sivel.net a publicat astăzi o nouă versiune şi pentru AJAX-ify FAQ-tastic. Numele vă spune deja că e vorba de o rubrică Întrebări Frecvent Puse realizată cu AJAX, în WordPress. Sincer, pluginul nu m-a impresionat aşa mult. Însă Shadowbox JS pare excelent. L-am testat cu CNet.ro şi merge cu alte teme, dar nu cu cea curentă. Când o voi schimba, cred că voi folosi respectivul plugin.

img69


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *