Google Docs va deveni HDD-ul online?


Neobosiţii săpători în paginile Google au găsit la un moment dat că Google a pregătit o iconiţă pentru un serviciu de fotografii. De fapt alte descoperiri din cod indică de mai de mult timp faptul că Picasa Web Albums va deveni în curând Google Photos. Partea interesantă este că acest serviciu va fi cumva încorporat în actualul Google Docs. Dovadă stă iconiţa de aici. Le-am extras pe cele cunoscute până acum: Documente, Foi de calcul, Prezentări, PDF, Formulare şi Fotografii.

img82

Mai multe bloguri (un exemplu) au emis ipoteza că Google Docs va deveni un colector a tot mai multe formate de fişiere, dacă nu a orice tip de fişier. Adică mult aşteptatul harddisk online de la Google? Pentru moment, dacă cineva doreşte mai mult spaţiu poate cumpăra doar pentru GMail şi Picasa (eu mi-am cumpărat), un spaţiu partajat de cele două webaplicaţii. Logica ne spune că acest spaţiu va fi pus în comun şi cu Google Docs.

M-am uitat din curiozitate şi eu în codul de la Google Docs şi am găsit într-unul din fişierele JavaScript scriind clar "Albume foto" şi "Niciun album foto". De asemenea "Căutare imagine". Este clar deci că imaginile vor fi următorul pas în Google Docs – care oare se va numi mai departe Google Docs sau va deveni Google Files? Interesant este că la un moment dat m-am trezit că sugestiile din boxa de căutare erau… albume din Picasa!

img95

img96

Dacă veţi merge la Google Docs veţi putea vedea pentru o fracţiune de secundă cum în lista de Documente după tip apare puţin şi legătura spre formulare, dar nu, încă nu, şi cea spre fotografii. Formularele au fost recent avansate din Google, ceea ce este foarte bine. Am acoperit subiectul în acest articol din mai 2008. Acum formularele pot fi create imediat, din meniul Nou, Formulare. Totul e (poate fi setat) 100% în română astfel că acum şi bunica poate face formulare şi să îşi întrebe prietenele de-o generaţie dacă vin la un ceai la ea. De la Adăugaţi o întrebare se… adaugă o întrebare. Iar Trimiteţi acest formular prin email, surpriză, trimite formularul prin email. Se poate mai intuitiv? Să mai notăm un fapt: spre deosebire de situaţia din mai 2008, acum a apărut un nou tip de întrebare: scară (1-n). Acesta permite un fel de rating, astfel ca cel care răspunde să dea o "notă" între cât şi cât doriţi Dvs. Puteţi capetelor să le atribuiţi o etichetă (ex: foarte slab, foarte bun).

img94

Rămânem mai departe cu ochii pe Google şi noutăţile majore 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *