Suspects and Clues: joaca de-a detectivii


Dincolo de povestea în care sunteţi un detectiv ce are diverse misiuni în diverse ţări ale lumii, Suspects and Clues este în principal un joc de găsit diferenţele. Ca detectivi, trebuie să dăm dovadă de acuitate vizuală pentru a depista diferenţele dintre imaginile care constituie probe în cazurile anchetate. Sunt cinci seturi de imagini în fiecare caz – corespunzătoare la cinci locaţii unde au acţionat infractorii – şi cinci diferenţe pentru fiecare set de imagini. La fiecare caz avem trei hint-uri, care ne iau însă din timp, şi trebuie să rezolvăm măcar două locaţii ale infracţiunilor înainte să expire timpul dat.

img54

În general infracţiunile cu care ne confruntăm sunt falsuri, vandalism, furturi sau sabotaje. De exemplu, trebuie să depistăm tablouri false la Muzeul Metropolitan de Artă din New York, bijuterii de contrabandă la Tiffany sau covoare contrafăcute între covoarele lucrate de mână ale lui Osman; urme de vandalism la Muzeul american de Istorie Naturală sau la Ministerul Antichităţilor din Egipt; sabotaj în Italia la Grand Prix sau la Opera din Verona ori furturi şi măşti false la Carnavalul de la Veneţia… Diferenţele sunt personaje sau pietre preţioase lipsă; elemente de culori diferite; obiecte deteriorate sau în plus, cum ar fi ochelari de soare sau un pitic într-o dioramă de la Muzeu; desene făcute pe diverse obiecte de artă…

img58 img59

img60 img55

În fiecare ţară avem trei cazuri, legate între ele; după ce le-am rezolvat, trebuie să identificăm infractorul din toate cele trei cazuri, după câte un "indiciu" din fiecare caz. De fapt, avem pe ecran mai multe poze cu chipuri de suspecţi, şi infractorul trebuie identificat după trei detalii ale pozei. Şi apoi avem o "probă" găsită în biroul sau locuinţa acestuia: bucăţi de hârtie – vreo ilustrată sau o hartă ruptă de el – pe dosul căreia, după ce o refacem, descoperim indicii importante pentru continuarea cazului. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *