Pentru iubitorii de cărţi de joc: Tri-Peaks 2


Iată şi un joc pentru iubitorii de jocuri cu cărţi… de joc: Tri-Peaks 2 – Quest for the Ruby Ring combină o variantă de Solitaire cu aventura prin întreaga lume a doi exploratori, Tex şi Ally Carter, în căutarea unui inel de rubin. Ei înfruntă diverse pericole în străvechi temple din India, China, Insula Paştelui… adunând pe parcurs monede, rubine şi artifacte pentru muzeele din aceste locaţii. Muzica este plăcută şi specifică locului în care ne aflăm.

img66

Acţiunea jocului se desfăşoară pe mai multe planuri. În jocul central avem cărţile de joc aşezate în formaţiuni la început cu trei vârfuri – de unde şi numele jocului, deşi la alte nivele avem şi altfel de formaţiuni -, doar primul rând fiind cu faţa în sus, şi un set de cărţi în partea de jos a ecranului, dintre care numai una cu faţa în sus. Dintre cărţile de joc vizibile trebuie să dăm click pe una care este imediat mai mare sau mai mică faţă de cea de jos, şi atunci coboară în teancul de jos. Apoi alegem o altă carte după acelaşi criteriu, sau dăm click pe setul de jos, dacă suntem blocaţi. Ideea este să golim toate cele trei – sau câte sunt – vârfuri. Dacă nu am reuşit, dăm click pe butonul New Hand şi alte cărţi se aşează pe tablă. Dacă reuşim să luăm şapte cărţi una după alta fără a apela la setul de jos, câştigăm un rubin, şi la un anumit număr de rubine adunate avem un nivel bonus, în care trebuie să facem rubinele să cadă în nişte vase, şi nu "pe jos".

img67 img68

img71 img69

La o mână reuşită, personajul Tex care este undeva sus, pe o platformă, înaintează reuşind să scape de pericole, de la un cufăr la altul, descoperind monede, bonus-uri sau la final un artifact. Scopul în fiecare locaţie în care ne aflăm este să găsim un anumit număr de artifacte pentru muzeul de acolo. Un alt "fir al acţiunii" o implică pe Ally, care din când în când este prinsă în capcană şi trebuie să o salvăm golind în trei minute 5 vârfuri – cam greu, dar nu se întâmplă nimic grav dacă pierdem, se pare că are mai multe vieţi! În partea din dreapta a ecranului, câte un animal, diferit în fiecare locaţie, urcă un pas dacă luăm o carte de sus, coboară un pas dacă întoarcem o carte de jos: cu cât urcă mai sus, punctajul nostru se poate multiplica cu 1,5, 2, 2,5 sau 3. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *