QuarkXPress 6 – editarea preferinţelor programului


Aplicaţia QuarkXPress permite setarea preferinţelor pentru ca utilizatorul să lucreze mai simplu şi mult mai uşor la realizarea unui document. Setările programului se pot face în rubrica "Preferences" pe care o găsim în meniul de sus Edit – Preferences sau din combinaţia de taste Ctrl Alt Shift Y. Este indicat ca preferinţele să rămână la fel ca cele configurate de către programatorii softului, însă se pot schimba în funcţie de necesităţi.

img167

În continuare, vom recomanda câteva setări utile pentru începătorii în manevrarea acestui program:

Formatul pentru ghilimelele în limba română se găseşte la Application – Interactive – Quotes, pentru a seta ca acestea să înceapă jos şi să se termine sus (imaginea 1, sus). În versiunea QuarkXPress 7, în loc de "Interactive" găsim denumirea de "Input Settings".

La Application – Save – Auto Save se poate programa ca la o anumită durată de timp, fişierul să se salveze automat (imaginea 2, jos-stânga). "Auto-Backup" înseamnă că programul creează o copie sau mai multe (Keep … revisions) a ultimei salvări a documentului.

img168 img169

În cazul în care se doreşte folosirea opţiunea "Undo" (anularea unei operaţiuni nedorite) din taste, există posibilitatea de a alege una din cele trei combinaţii: Ctrl Y, Ctrl Z, Ctrl Shift Z, precum şi maximum de reveniri la operaţiunile anterioare (imaginea 3, sus-dreapta).

Dimensiunile documentului în milimetri sau centrimetri se pot regla din Default Print Layout – Measurements – Horizontal şi Vertical (imaginea 4, jos). Atenţie! A nu se confunda cu Default Web Layout – Measurements – Horizontal şi Vertical care trebuie să rămână în pixeli pentru atunci când pagina realizată va fi exportată în format web.

img170


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *