Biluţe simpatice în 3D: Chromentum 2


Chromentum 2 este un joc de logică ce aminteşte de Shokoban. "Personajele" din joc sunt numite chromate: inimă roşie, bilă aurie sau bilă argintie. "Noi" suntem chromata în formă de inimă sau de bilă aurie – la alegere. Doar chromata noastră se poate deplasa în voie, pe celelalte trebuie să le împingem ca să ajungă pe stelele de culoarea lor. Un destul de lung tutorial ne învaţă cum să facem acest lucru. Voi reda aici câteva idei de bază. Putem să ne deplasăm până în punctul dorit cu click-stânga pe acesta; sau putem să "tragem" cu click-dreapta – doar în linie dreaptă – şi atunci putem imprima unei alte chromate un impuls egal cu lungimea parcursă de noi.

img97 img98

Avem garduri de care nu putem trece, dar prin care putem totuşi împinge chromatele; avem ziduri pe care chromata noastră le ştie ocoli, calculând drumul cel mai scurt până în punctul în care vrem să ajungem. Există suprafeţe de gheaţă, pe care noi putem să ne mişcăm în voie, dar pe care celelalte chromate alunecă mai mult; rampe pentru care trebuie un impuls mai mare… Dacă am greşit, putem da Undo, pe butonul verde din partea stânga-sus a ecranului; cu click-dreapta pe acelaşi buton, putem relua de la început nivelul, dacă ne-am blocat.

img99 img100

Fiecare nivel are un nume sugestiv: "Fishy", "Stick to the Road", "Get off my Land". O bară de progres ne arată ce procent de chromate au ajuns la locul lor. Uneori şi chromata noastră – sau chromatele noastre, căci uneori avem mai multe la acelaşi nivel – trebuie să ajungă pe steaua corespunzătoare ei. Nu toate nivelele vom reuşi să le facem din prima, dar odată ce ne-am prins puţin care e mişcarea chromatelor în spaţiul de joc al nivelului, nu ne va fi chiar imposibil să ducem misiunea la bun sfârşit. Putem însă şi "cumpăra" hint-uri sau soluţia nivelului. Din când în când avem nivele bonus, care – atenţie – se rezolvă cu o singură mişcare sau împingere, sau chiar mai puţin :o! Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *