La CNet.ro acum un an: august 2007


Mă bucur să văd că cel mai citit articol din luna august a anului 2007 a fost ABC-ul despre torrente. Am mai scris un ABC despre FTP şi probabil ar merita scrise mai multe astfel de ABC-uri, adică articole introductive. Poate un ABC despre MySQL? Dacă aveţi sugestii (şi eu am competenţa) am să încerc să le răspund. Întorcându-ne la august 2007, vedem mai jos din top că 7 din cele 10 articole sunt despre… jocuri. Bravo Oana! Jocurile de vacanţă au fost un succes şi mă bucur că şi în această vară recenziile de jocuri au fost mai intense ca în restul anului. Desigur, după cum vedeţi şi de la comentarii, revine obsesiv întrebarea: de unde se pot descărca/cumpăra? (Putem şopti… torrente) dar altceva chiar nu putem face. Nu ne ocupăm de vânzarea de jocuri. (Nici de distribuirea lor ilegală.) Vă prezentăm recenzii pentru ca dacă doriţi să cumpăraţi unul să ştiţi – şi din punctul nostru de vedere – dacă merită sau nu.

img247

Dar acum, ca de obicei, să aruncăm un ochi peste ce s-a scris acum un an, în special pentru prietenii mai noi ai sitului nostru. Dacă ar fi să aleg câteva dintre articolele de atunci aş începe poate cu Yahoo Pipes: joaca cu feed-urile şi aş continua cu seria jQuery. În acea lună am avut primul meu contact cu jQuery şi am îndrăznit să scriu o serie de materiale. Nu ştiu altora cât de folos le-au fost / le sunt (nu lipsesc comentarii "măgulitoare" precum "Nu cred ca pagina aceasta ar fi de folos. Poate starni curiozitatea unui copil ce abia si-a cumparat calculator.") dar eu mă întorc adesea la exemplele de acolo când lucrez la vreun proiect şi trebuie să îmi amintesc una sau alta. Dar haideţi să vedem lista articolelor: jQuery: Introducere, jQuery: Devine mai interesant!, jQuery: Ce şi de ce?, jQuery: Selectori, atribute, traversări, manipulări…, jQuery: Şi în sfârşit AJAX, jQuery: AJAX şi (alte) preloadere, jQuery: Formular de înscriere cu AJAX, jQuery: Edit in Place. Apropo de jQuery: via Ozh am descoperit această pagină unde se găseşte documentaţia jQuery în format CHM (ultima compilare a fost la 31 martie 2008). Dacă aveţi probleme cu deschiderea CHM-urilor citiţi aici ce ne sfătuieşte Microsoft.

img248

În fine, să mai amintim şi ceva materiale de la DePe.net: Cum se fac hologramele?, Prozac şi universul lui, Clipul GMail la final.

Iar acum cele mai citite 15 articole din anul 2007, luna august.

Dacă vreţi să vedeţi lista tuturor articolelor din luna august 2007 daţi click aici.

PS: În ultima zi a fiecărei luni vom include un top al celor mai citite articole de acum un an, o ocazie de a vă aminti articole mai vechi care au strâns un număr mare de lecturi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *