Google Chrome a sosit!


Google Chrome e aici! E în română! De fapt acum eu scriu acest articol din… Chrome! L-am instalat şi mă pregătesc să vă spun primele impresii. Instalarea a luat puţin cam mult, dar de fapt cred că procesul de descărcare a kitului (am impresia că se descarcă iniţial un program mic ce descarcă apoi în spate kitul întreg). Nu îmi place faptul că nu pot preciza unde anume să instalez pe harddisk programul, dar treacă de la mine.

După cum vedeţi mai jos, am fost întrebat dacă vreau să import datele. Le-am importat din Firefox: semne de carte, parole, istoric, motoare de căutare… Importarea a decurs fără probleme şi am regăsit într-adevăr datele în Chrome. (Tocmai am primit prin RSS notificarea de la blogul oficial Google: Google Chrome now live.)

În fine, iată cum arată CNet.ro în noul navigator. Am încercat mai multe situri şi… din păcate la unele încărcarea merge foarte lent, chiar dacă în cele din urmă reuşeşte merge binişor, în unele momente chiar foarte rapid. Îl voi mai testa şi probabil mâine am să revin cu mai multe impresii. Pentru cei nerăbdători, pe pagina de prezentare a facilităţilor Chrome se găsesc mai multe clipuri video ce pot fi urmărite.

PS: Apreciez consumul de memorie… cu vreo 4-5 taburi consumă doar 53MB. Iată alte capturi de prezentare. Click pe ele.Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Denis Chiosa spune:

  Este super. Nu imi place ca atunci cind fac download la vreun fisier nu imi arata marimea totala a fişierului care se descarca. Paginile Google se incarca foarte repede, mai mult spatiu vizibil pentru pagina. Peste putin timp sunt convins ca vor aparea si pluginuri si atunci il voi seta ca browser default (sorry firefox) caci sunt fan google.

  Apropo: are si corector ortografic.

 2. radu.capan spune:

  Şi eu sunt foarte încântat de program. E interesant că unele facilităţi ce în Firefox sunt disponibile ca pluginuri (suplimente, add-on-uri) aici sunt implicite. Şi tot îmi lipsesc unele facilităţi pe care în FF le am cum vreau eu datorită unor pluginuri. Într-adevăr, următorul mare pas e extinderea prin pluginuri.

  Ce mă surprinde este că totuşi nu consumă puţină memorie. La un moment dat avea 70MB programul şi vreo 17MB fiecare din cele patru taburi deschide… Eu visez navigatorul la care deschid 20 de taburi şi consumă doar 50MB 🙂 . Sau sponsorul pentru mai mult RAM la calculatorul meu.

 3. Raimi spune:

  Ca si fan Google aparitia lui Chrome a fost o veste inedita! Fireşte l-am instalat, si merge destul de ok. Cred ca in viitor va concura serios cu Firefox si… de ce nu, cu number one-ul IE. Ramane sa vedem-clar!
  Si inca ceva: mergand pe youtube, clipurile s-au deschis fara a-mi cere instalarea flash-playerului.

 4. gxg spune:

  La mine a mers repede doar in prima zi de la instalare, mai tarziu pare din ce in ce mai greoi. Consumul de memorie mi se pare comparabil cu cel din Firefox 3. Imi plac taburile insiruite pe bara de titlu (spatiu neutilizat altfel) si aplicatiile detasate in propria lor fereastra.

 5. jürgen.toth spune:

  Pentru că Google oferă pachetul de cod din spatele Chrome, cu numele de Chromium, ca Open Source, iată că a apărut un alt browser bazat pe acesta, chiar şi cu o variantă portabilă. Numele său este Iron şi poate fi descărcat de aici.

 6. jürgen.toth spune:

  Un alt browser interesant şi portabil bazat pe platforma Chromium, de fapt o replică Google Chrome este ChromePlus, accesibil de aici: http://www.chromeplus.org/?hl=en


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *