Azada 2: Ancient Magic


După ce l-am eliberat pe Titus în prima parte a jocului Azada, el ne conduce acum, în Azada 2: Ancient Magic, prin alte mistere pe care trebuie să le rezolvăm, luând carte după carte din biblioteca unchiului său. Fiecare carte se bazează pe poveşti, mai mult sau mai puţin cunoscute nouă. Avem de exemplu Rapunzel, Cei trei purceluşi, Călăreţul fără cap, Robinson Crusoe, Nautilus… Pe personajul principal din fiecare dintre aceste cărţi trebuie să îl ajutăm în vreun fel, indicat chiar de el: să găsim vreun obiect, să reparăm o maşinărie, să descoperim o comoară…

img108 img107

Fiecare carte are mai multe pagini; trebuie să le răsfoim pe toate pentru a rezolva misiunea principală, şi în fiecare pagină avem de găsit ceva obiecte şi poate de rezolvat mini-jocuri – atenţie la locurile care se luminează când trecem cu mouse-ul peste ele. Nu întotdeauna obiectele sunt la suprafaţă, uneori trebuie să săpăm după ele cu lopata găsită în altă pagină, sau să punem piesa lipsă la vreo maşinărie, ori să introducem în ea un cod secret, ca să ne deschidă vreo trapă unde le găsim. Unele mini-jocuri sunt greu de descris în două cuvinte, aşa că vă las mai bine să le descoperiţi singuri; oricum trebuie la fiecare să urmăriţi instrucţiunile ca să înţelegeţi bine ce aveţi de făcut. Puteţi apela la Titus pentru a vă da din nou instrucţiunile pentru joculeţe, şi puteţi de asemenea cere şi hint-uri despre paşii de urmat în rezolvarea nivelului, dar vă costă trei minute din timpul alocat.

img106 img105

După ce am rezolvat ceea ce ne cere fiecare personaj, mai avem un pas ca să îl eliberăm: să găsim şi să îi dăm un fel de carte de joc cu imaginea lui. Când am adunat mai multe cărţi, Titus ne duce la un fel de calculator… magic, unde le analizăm cu ajutorul unor lentile speciale, pentru a descoperi simboluri care ne conduc spre aflarea cărţii suspecte din fiecare set – să vedem ce vom face la final cu ele… La fiecare nivel avem din nou o bară de progres care ne arată cât de mult am rezolvat din misiunea principală; avem chiar şi un indicator care ne spune dacă în pagina în care suntem am rezolvat tot ceea ce era de rezolvat – aceasta ca să nu ne mai batem capul acolo încercând să mai găsim ceva. Dând click pe cărţile pe care le-am rezolvat deja, putem relua mini-jocurile din ele. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Dorina Pavel spune:

  Vreau sa cumpar si eu jocul „Azada Ancient Magic”, daca are cineva mai multe informatii, de unde, cum si cat costa?
  Astept raspuns.
  Mersi

 2. Ale spune:

  Este pe BigFishGames.com cu 6.99 $.

 3. coral750 spune:

  Care e frate codul cu care se deschide seiful la final ca n-am chef sa-l joc din nou? Te rog lumineaza-ma!

 4. Alexandra spune:

  As dori sa stiu si eu cand apare ultima parte din Azada pana acum am jucat cele 2 parti as dori sa stiu cand apare si partea a 3.

 5. laura spune:

  Am si eu aceasi intrebare: cum il eliberez pe Titus, cand termin toate cartile si il gasesc pe Genius? Pls help.

 6. Marius spune:

  Cum sa il descarc?

 7. radu.capan spune:

  Urmati linkul corespunzator din articol.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *