Conceptis Puzzle


Pentru părinţi cu copii mici, precum şi pentru oameni de toate vârstele, ConceptisPuzzle.com este o resursă web extraordinară. Tot ce ai nevoie este totuşi o imprimantă, dat fiind că situl oferă spre tipărire doar sutele de jocuri. Captura de mai jos vă dă o idee clară despre varietatea de puzzle-uri, dar ţineţi cont că în fiecare "familie" de puzzle-uri (precum Sudoku) există o diversitate de subcategorii (după dificultate sau după alte criterii – astfel la Sudoku avem clasic, mini, mega, iregular, diagonal, multi, sumă, par/impar şi imagine). Vorbim astfel de zeci de (sub)feluri de jocuri! Partea parţial neplăcută este că situl oferă un conţinut fix implicit, şi variabil dacă deveniţi membru. A deveni membru nu costă nimic (decât furnizarea emailului, poate fi fals pentru că nu se face verificarea lui), în schimb asigură "împrospătarea" săptămânală a "rezervelor". Nu există o arhivă ceea ce e păcat… înseamnă că pe cei pui mâna ai, restul se pierd în istorie.

img282

Evident, strategia adoptată de sit îi face pe împătimiţii acestor tipuri de jocuri să tot revină. E într-un fel acceptabil, aşa că mergem mai departe cu bucuria de a găsi atâtea provocări pentru materia noastră cenuşie. După cum spuneam, se găsesc şi jocuri pentru copii mai mici, precum labirinturi (mazes) în care, ce interesant!, la final dacă îngroşi linia cu traseul spre ieşire, vei descoperi un desen! Ideea creşte provocarea pentru cei mici.

Veţi descoperi şi noi jocuri – pentru mine cel puţin unele sunt noi, dar aproape sigur nici Dvs nu le ştiţi pe toate. De exemplu Fill-a-Pix e un fel de minesweeper… dar asemănarea se opreşte aici. Fiecare număr înscris în tabel indică numărul de vecini ce trebuie coloraţi. Dacă e 9 e clar… dacă e 0 e clar. Orice altă valoare lasă loc de spaţii. Dar cifrele aruncă reciproc condiţionări astfel că în cele din urmă soluţia este identificată unic. M-am mirat să văd Battle Ships figurând în acest sit, în care jocurile sunt de o persoană. Doar îl ştim de două persoane! Dar există o adaptare matematică de asemenea interesantă, care îl face joc de o persoană. Ce frumos! Cinste creatorilor sitului şi jocurilor. Iată încă o alternativă sănătoasă la televizor… Puneţi(-vă Dvs sau copiilor) în mâini astfel de puzzle-uri şi provocaţi-vă creierul la activitate, nu pasivitate.

img285 img286

Să nu uit: situl explică evident regulile tuturor jocurilor, inclusiv cu nişte demo-uri realizate în flash.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *