Go! Animate


Mare bucurie pentru mine la mijlocul acestei săptămâni: după multe zile în care am avut unele probleme de incompatibilitate între browser-ul meu favorit Mozilla Firefox şi plugin-ul Adobe Flash Player, după trei dezinstalări şi reinstalări totul a funcţionat cum vroiam eu. Imediat am folosit ocazia de a testa o nouă aplicaţie în flash.

Go! Animate este un nou site care permite crearea de animaţii flash proprii. După înregistrare, de fapt încă în decursul ei (atenţie: este nevoie de o adresă mail validă căci se cere confirmarea înregistrării), veţi avea posibilitatea de a alege să creaţi o nouă animaţie pornind de la zero (Blank Slate) sau de la unele template-uri predefinite (Thought Starters).

Sunt posibile diverse configurări pornind de la patru seturi de teme (Cartoon Classics, Holiday & Seasonal, Politics & Celebrity, Super Rica & Rashy, ultimele fiind „personajele din casă” ale aplicaţiei). Fiecare temă suportă o serie de elemente (personaje, mesaje text, muzică de fundal) care odată introduse în scenele alese pot fi editate după placul fiecăruia (pot fi redimensionate, întoarse în oglindă, adăugate diferite mimici şi gesturi, diferite efecte sonore, de ex. un câine poate lătra, fugi, muşca şi alte acţiuni tipice unui câine). În bara de jos a site-ului puteţi urmări scenele create şi seta muzica de fundal (durata). Scenele pot fi copiate şi la rândul lor configurate după timp.

Animaţiile create pot fi previzualizate şi memorate, apoi ele pot fi făcute public sau afişate în mod privat, totodată sunt oferite modalităţi de sharing (cod embed, link, email). Pănă la 1 octombrie mai aveţi posibilitatea de a participa la două concursuri: pentru cea mai bună animaţie aleasă de un juriu (cu premiu în valoare de 5.000 Euro) şi pentru cea mai populară animaţie aleasă de comunitate (cu premiu de 2.500 Euro).

La pagina aceasta puteţi urmări un tutorial video gen How does it work despre aplicaţie.

Şi la final o demonstraţie – simplistă – a ce se poate face cu acest sit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *