Chrome şi actualizările lui dese


Google Chrome are o rată incredibilă de versiuni de test/lucru, după cum puteţi vedea aici. În 2 septembrie au fost 14 la număr! Astăzi 8! Dacă doriţi să ţineţi pasul cu ele atunci vă poate ajuta Chromium ’nightly’ updater (via Donation Coder). Acest mic program, care nu necesită instalare, permite să aflaţi versiunea curentă şi să o descărcaţi rapid. Recomandabil e să descărcaţi varianta zip, pentru ca să nu instalaţi programul, doar să îl despachetaţi şi lansaţi. Veţi sesiza că logoul Chrome este în nuanţe de albastru pentru versiunea de teste, tocmai ca să faceţi diferenţa între versiunile stabile şi cele intermediare.

img302 img303

Partea proastă este că versiunile de lucru în afară de faptul că sunt numerotate nu au un changelog, decât micile notiţe ce se vor indicate în Build status. Evident, pentru majoritatea publicului e recomandabil să folosească versiunea stabilă a Chrome (care, apropo, ieri a mai sărit puţin, la 0.2.149.29). Dacă însă sunteţi nerăbdători să vedeţi cum evoluează Chrome, sau dacă vreţi să vedeţi dacă un bug ce vă deranjează teribil a fost rezolvat peste noapte, puteţi încerca şi versiunile instabile. Atâta timp cât e doar de despachetat şi lansat… nu strică. În plus poţi rula simultan Chrome stabil şi Chrome de lucru.

PS: Cu atâta tevatură în jurul lui Chrome să nu uităm şi de dragul Firefox. Zilele acestea a apărut cel de-al doilea alpha pentru Firefox 3.1 iar o prezentare a ce găsim nou ne oferă MozillaLinks.org.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *