ChromeSpot… despre Chrome


Probabil unii vor spune că fac icter la atâtea discuţii despre Chrome. Spre liniştea lor: nu vor mai dura mult. Acum însă subiectul e pe val aşa că ne oprim şi noi asupra lui, în mod repetat. Acum motivul ni-l oferă situl apărut peste noapte ChromeSpot, care, aţi ghicit, este dedicat noului navigator Google. E vorba de fapt de un forum, dar important este că a reuşit să reunească o comunitate ce se dovedeşte deja nu doar "vorbăreaţă" ci şi productivă! Se găsesc câteva programe iar noi ne vom opri la două, ambele legate de temele pentru Chrome, subiect pe care l-am abordat acum câteva zile. Vă amintiţi că spuneam atunci despre faptul că tema se aplică modificând un DLL, iar o nouă versiune de Chrome va duce la pierderea temei. Iată că între timp a apărut o nouă versiune de Chrome (un update minor, de la .27 la .29) şi tema s-a dus pentru că acum fişierul DLL e în alt director.

img307

Pentru a rezolva problema şi uşura procesul a apărut XChrome, un program care vine implicit cu o temă, ce poate fi desigur aplicată, permiţând oricând revenirea la tema implicită. Partea bună este că dacă aveţi DLL-uri cu alte teme, ele pot fi aplicate via Theme Packer. Dacă vreţi o temă existentă deja în lista XChrome, atunci trebuie doar să o selectaţi şi să daţi click pe Install Theme. Evident, Chrome trebuie să fie închis în acest timp. Simplu şi la obiect.

Cu pretenţii? Ce ar fi să vă creaţi propria temă? Nimeni nu spune că este uşor, dar Chromium Theme Creator vă poate ajuta. Lansaţi programul şi daţi click pe elementul de design pe care doriţi să îl modificaţi. Veţi fi conduşi în MS Explorer la directorul cu imaginile implicite. Le modificaţi şi la final împachetaţi tema. Pe parcurs puteţi desigur testa tema. Cred că acest program va face ca în scurt timp să vedem mai multe teme pentru Chrome. Şi probabil ne desparte doar câteva zile până când va apare pe net un domeniu gen ChromeThemes.com sau asemănător.

img308


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Denis Chiosa spune:

    De ce sunt fan Google??? Ei se misca repede iar produsele lor sunt de calitate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *