Search.io: multicăutare


Cât de promiţător vi se pare un motor de căutare ce vă întâmpină cu ceva ca mai jos? Desigur, simplitatea e atractivă – o ştim de la Google. Dar operativitatea? Ei bine, Search.io nu face decât să ofere o interfaţă unitară pentru n servicii de căutare. Atenţie: nu este un supra-motor de căutare, dintre acelea ce combină rezultatele de pe Google, Yahoo şi MSN (de exemplu) într-o unică pagină. Nu. Search.io oferă chiar căutările native de pe siturile amintite deja şi altele zeci. Doar că le grupează pe taburi şi permite căutarea în mai multe sectoare. Doar plimbaţi mouse-ul (pe prima pagină la Search.io) peste dreptunghiul unde scrie Search Engines şi veţi avea deodată o listă ce cuprinde: Audio/Music; Blogs; Books; CSS Galleries; Fonts; Images; Jobs; Lyrics; News; People; Recipes; Search Engines; Social Bookmarks; Stock Photos; Torrents; Tutorials; Videos; Web 2.0 Sites.

img335

Dacă lăsăm Search Engines, adică valoarea implicită în respectiva listă, vom vedea ceva ca mai jos. Pe taburi sunt înşirate câteva opţiuni de căutare: Google, Yahoo, Live, Ask, AOL… Folosind iframe sub sunt afişate rezultatele căutării. Atâta timp cât nu aţi dat click într-un iframe veţi putea cu ALT + număr să treceţi la un alt tab. Astfel căutarea pe situri similare ca profil devine o joacă de profil. Intuiţi probabil că dacă vom alege Images în loc de Search Engines vom avea Flickr, Photobucket, Google Images, Webshots, Picasa… Dacă vom alege Torrents vom avea The Pirate Bay, isoHunt, Mininova, Demonoid… Pentru Fonts vom putea căuta pe Dafont, Urban Fonts, Fonts, Abstract Fonts… Şi aşa mai departe. Dacă faceţi frecvent căutări pe mai multe situri atunci Search.io vă poate scuti ceva timp. Încercaţi-l.

img336

Despre Search.io am aflat via MakeUseOf, care tot astăzi semnala Njouba.com, un alt motor de căutare pe mai multe situri, ce foloseşte de asemenea taburile. Dar similarităţile se opresc aici. Un tab este pentru un tip de căutare, nu pentru un sit dintr-un tip de căutare. Dacă vă interesează, testaţi-l şi pe acesta.

img337 img338


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *