Convertiri media: două soluţii


Am pus zilele trecute pe un DVD câteva fişiere WMV pe care doream să le arăt prietenilor. Surpriză, în DVD player nu le afişa, doar AVI-urile. Aveam deci nevoie de o soluţie de convertire. Sunt desigur soluţiile online: nu cer instalare, ceea ce e frumos, dar au două dezavantaje 1) trebuie să încarci fişierul media (poate fi vorba de 10MB sau 100MB) şi apoi trebuie să îl descarci în noul format; 2) nu ai cel mai adesea posibilitatea de a configura parametri de conversie. Prefer deci programele. Ce soluţii ar fi? Sunt multe, dar eu mă opresc la două. Prima o folosesc cu succes pe calculatorul meu: FormatFactory. După cum vedeţi este tradus în limba română, ceea ce cred că îl va face atrăgător pentru mulţi (nu e perfectă desigur: de exemplu la imagini lăţimea e tradusă cu… grosime 😉 ). În plus are şi câteva teme (interfeţe).

img366

Un alt atu important – de fapt adevărata valoare a programului – îl constituie faptul că ştie să facă diverse convertiri: video, audio, imagini… Am înşiruit următoarele capturi pentru ca să vedeţi în ce formate sunt suportate convertirile. Dacă am dorit să transform WMV în AVI am dat click pe Toate în AVI, am selectat fişierele, am avut posibilitatea de a umbla la setări (există câteva implicite, non-tehnice dar intuitive, gen Calitate şi mărime mare), după care am putut da click pe butonul Începe pentru pornirea conversiei. E simplu de folosit, iar lucrurile stau similar la celelalte formate. (Are şi funcţii de reparare, pentru CD-uri audio sau video cu defecte, dar nu am avut pe ce să încerc.)

img368

Un alt program util este Quick Media Converter. Pe calculatorul meu nu a mers când l-am testat (acum multe luni), dar soţia mea îl foloseşte cu succes, foarte des, şi e mulţumită de el. Am rugat-o să îmi dea o captură cu programul şi o vedeţi mai jos. Şi acesta suportă o serie de formate media (parcă imagini nu?) şi sunt posibile setări de calitate înaintea începerii procesului de convertire. Printre alte soluţii soft pe care le ştiu se numără SUPER şi Any Video Converter. Voi ce program folosiţi? Care este favoritul vostru? Folosiţi comentariile pentru a ne spune.

img367


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Snake spune:

  Eu folosesc pentru a converti in format DVD – DVD Flick si pentru celelalte tipuri de fisiere video si audio – MediaCoder.

 2. constantin dan spune:

  Buna ziua. Pina acum am folosit Zamzar si am fost multumit. Acum am sa incerc si altul din cele recomandate si… voi scrie.
  Cu respect Constantin Dan

 3. moroshan spune:

  De mult folosesc WinX Video Converter si sunt fff multumit. Mai am si Wondershare Video Converter Platinum, ultimul fiind extraordinar deoarece, daca dorim, odata cu convertirea, daca avem mai multe fisiere de formate diferite, putem sa le si lipim PERFECT ! 😡


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *