Număr de România… cu Skype!


A trecut ceva timp de când nu am mai semnalat despre Skype, iar ceea ce urmează nu sunt tocmai noutăţi, ci mai mult o formă de reamintire celor care ştiu deja, sau de a afla pentru cei care nu ştiu.

Skype oferă o gamă variată de servicii: de la telefonie gratuită voice-over-IP, la posibilitatea de a suna gratuit numerele „verzi” din diverse ţări, la a suna contra-cost în toate ţările lumii cu tarife uneori foarte atrăgătoare (SkypeOut), dar şi de a fi sunat (SkypeIn). Utilizatorul achiziţionează un număr de telefon şi apoi primeşte telefoanele direct pe computer.

Acest serviciu este disponibil cu numere de telefon din Australia, Brazilia, Chile, Danemarca, Republica Dominicană, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, S.A.R. Hong Kong, Ungaria, Irlanda, Japonia, Mexic, Noua Zeelandă, Polonia, România, Suedia, Elveţia, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii. Dacă poate nu sunteţi tocmai interesat(ă) de un număr de Hong Kong, sau cine ştie sunteţi, un număr de SUA poate fi util în cazul în care aveţi servicii pe care le desfăşuraţi pentru utilizatorii din această parte a lumii, dar şi un număr de România poate fi destul de interesant. Totuşi unele ţări nu permit nerezidenţilor să deţină un număr de telefon în ţara lor, consultaţi lista.

Cum se procedează? Dacă aveţi un cont de Skype, vă autentificaţi pe site-ul lor, iar dacă nu, vă creaţi un cont. Mergeţi la SkypeIn, alegeţi ţara în care doriţi numărul, apoi veţi avea posibilitatea de a alege numărul de telefon dorit. Pentru România prefixul este de Bucureşti, 031. Vi se oferă o gamă de numere din care puteţi alege sau puteţi încerca să vedeţi dacă numărul dorit este disponibil (util dacă doriţi un număr format din „litere”) . Apoi confirmaţi numărul dorit şi mergeţi la efectuarea plăţii.

Cât costă? Puteţi plăti pe 3 luni şi atunci costă 15 Eur sau puteţi plăti pe 12 luni şi atunci costă 50 Eur. La aceste sume se adaugă TVA 15% (rata din Luxemburg, membră a Uniunii Europene, deci valabil şi în România).

Alte servicii ale Skype sunt: căsuţă vocală (5 Eur pentru 3 luni, 15 Eur pentru 12 luni), Skype to go – posibilitatea de a suna de pe telefonul mobil prin intermediul contului Skype – serviciu limitat la câteva ţări, încă indisponibil în România, redirecţionarea apelurilor spre un număr de telefon (la preţul de a suna acel număr / minut), trimitere SMS-uri (preţuri în funcţie de destinaţie, ex. Franţa-0.124 Eur (TVA inclus), România-0.117 Eur (TVA inclus)

Notă: Nu am scris acest articol cu scopul de a face reclamă serviciilor Skype, nici nu ne asumăm nicio răspundere pentru relaţia dumneavoastră cu operatorul de servicii Skype. Nu garantăm preţurile, ele erau valabile la data scrierii articolului, pentru oferta detaliată consultaţi site-ul operatorului de servicii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. danna spune:

  Utilizez skype-ul atat national cat si international de peste un an . Este perfect.

 2. Puteti utiliza si sunapemobil.ca
  Mult mai ieftini decit skype in cazul in care nu se foloseste un computer.

 3. george bogdan spune:

  Skype are tarife mari si esti legat de computer. Cu RoConnect.com ai acces de pe mobil si tarife mult mai mici.

 4. ungur lorin spune:

  Incercati NECC TELECOM, este cel mai bun calitativ si are cele mai bune tarife…. Mai mult, te ajuta sa si castigi bani din Telecom avand in vedere ca la altii tot platesti – detalii 0788 999 999.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *