Sudoku în WordPress


De regulă nu mă interesează Sudoku şi în general jocurile pe calculator (excepţiile întăresc regula!). Consider însă că un webmaster poate să respecte dorinţele utilizatorilor site-urilor sale, să le acorde acestora şi momente de relaxare, astfel că la nevoie se poate implementa şi un mic joc pe site-ul web. Şi cum Sudoku e un joc la modă şi platforma WordPress la fel, iată că am dat de un plugin care ne oferă modalitatea introducerii unui tabel Sudoku în sidebar-ul unei pagini realizate cu WP.

img386    img387

Plugin-ul Sudoku este foarte recent, de aceea la momentul actual el poate fi descărcat de pe pagina autorului sau din directorul oficial WP, adică de aici. Odată încărcat pe server în directorul cu plugin-urile, după activarea sa mergeţi la meniul Modele vizuale/Widget-uri (pornesc de la premisa că folosiţi deja noua traducere WordPress de pe CNet.ro), adăugaţi widget-ul nou creat Sudoku în sidebar unde cu funcţia Modificaţi îl setaţi-l după interesele dvs. Sunt oferite următoarele opţiuni (disponibile doar în limba franceză, poate se oferă cineva să ajute pe autor în adăugarea de alte limbi): alegerea titlului, stabilirea mărimilor şi a culorilor căsuţelor din tabelă (lărgimea, înălţimea, grosimea marginilor), culoarea şi mărimea cifrelor. Cu click-uri pe Modificaţi şi Salvaţi modificările memoraţi setările dvs. Acum aveţi un joc Sudoku în sidebar-ul site-ului dvs. şi unii vizitatori vor petrece mai mult timp pe site. Dacă folosiţi plugin-ul cu succes, atunci nu ezitaţi să scrieţi autorului câteva rânduri de mulţumire indicând site-ul în care aţi implementat plugin-ul său.

Rămânând la tema Jocuri în WordPress, urmărind tag-ul Games din indexul de plugin-uri WP am observat că mai sunt doar alte două plugin-uri disponibile: Bigfishgames syndicate (după cum ne spune numele permite preluarea şi inserarea de jocuri de pe site-ul Bigfishgames.com) şi Multiplayer plugin (un plugin care oferă posibilitatea creării de pagini cu jocuri preluate de pe diverse servere). Am încercat ambele plugin-uri însă m-au decepţionat (ultimul nici măcar nu a funcţionat). În lista mea de semne de carte favorite am mai dat de un plugin care permite crearea de pagini cu diferite jocuri de cărţi. Playing cards generator este explicat detaliat în limba germană, plugin-ul însuşi are şi o variantă în limba engleză. Şi aici testul nu m-a impresionat. Din păcate lipsesc actualizările pentru ultimele versiuni WP, plugin-urile fiind create pentru WP 2.3.

Dacă cunoaşteţi alte plugin-uri care oferă jocuri în WP folosiţi posibilitatea de a lăsa comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Un joc Tetris se poate implementa cu ajutorul pluginului WordPress Tetris, din păcate însă doar în backend. Pluginul este accesibil din directorul oficial de pluginuri WP: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-tetris/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *