PostCard.fm: felicitări muzicale…


Unele situri au o idee simplă… dar de efect. La o primă vedere ar putea părea ceva banal, dar simplitatea e (şi) aici un atu, aşa că vă recomand cu căldură PostCard.fm. Situl vă permite din câţiva paşi să creaţi o felicitare electronică muzicală. După cum vedeţi în prima captură, trebuie să indicaţi o fotografie, un cântec şi emailul destinatarului. Pentru imagine puteţi folosi de exemplu căutarea Google (exemplu: rose), cu salvare locală pentru că în final imaginea va trebui să fie de pe calculatorul Dvs. Pentru muzică la fel, trebuie încărcată de pe calculator, o piesă MP3 până în 20MB (arhisuficient, nu?).

img388

Poate dura ceva încărcarea imaginii şi melodiei, dar apoi sunteţi aproape de final: mai trebuie doar să scrieţi ceva pe felicitare şi să indicaţi emailul expeditorului. Cum nu se face verificarea emailului, puteţi să scrieţi ce vreţi la expeditor, inclusiv anonimul@din.ro dacă doriţi să trimiteţi felicitarea unei iubite dar nu doriţi să vă identifice. Apăsaţi pe Send! şi destinatarul va primi un scurt şi sec email în care e anunţat că a primit o felicitare. Pentru români linkul ar putea suna suspect (mai ales că PostCard.fm nu e încă foarte cunoscut) aşa că v-aş recomanda să îi şi scrieţi destinatarului (eventual copiaţi linkul felicitării) ca să vă asiguraţi că o va "citi".

img389

Nu este clar cât timp sunt "valabile" felicitările (adică necitite sunt şterse după n luni?). Dacă serviciul are succes e uşor de imaginat că în timp se vor strânge giga de mp3-uri care, cel mai probabil, după o ascultare nu mai sunt folosite.

PS: Dacă cineva vă trimite o felicitare cu acest serviciu şi doriţi să descărcaţi muzica… o puteţi face 😉 . Cum? Uitaţi-vă în sursa paginii. Căutaţi calea ce apare după soundFile, între apostrof. Acea cale lipiţi-o la http://www.postcard.fm – de exemplu http://www.postcard.fm/encode/index/d607d8b72a3866301b79c2a318409866.mp3.

PS2: Dacă vreţi să vedeţi un exemplu de felicitare, aveţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *