Uh, nu găsesc cartea tehnică!


Iată un sit interesant… ce bine ar fi dacă ar fi tot mai completat. E vorba de DiploDocs.com şi este un fel de depozit online de cărţi tehnice sau manuale de utilizare sau documentaţii (sau cum vreţi să le spuneţi) de la tot felul de "maşinării", fie ele telefoane mobile, laptop-uri, imprimante sau televizoare. Că vă interesează ceva de la Nokia, HP, Electrolux (şi alte sute de mărci) e oarecare şansă să găsiţi aici materialul. Desigur, dacă nu am cumpărat – de exemplu telefonul mobil – de la colţ de stradă, atunci avem o carte tehnică, dar şansa e mare să fie undeva, într-un dulap depozitată, iar calculatorul să îţi fie mai aproape 🙂 . Apelaţi atunci la acest sit, sau poate veţi prefera să puneţi un ro în faţă: ro.diplodocs.com. Veţi avea atunci situl în română, dar probabil în mare parte tradus cu translatorul Google pentru că exprimările sunt teribile (ex: Atentie, la est manual de utilizare Engleză. sau Uneori dificil de a găsi … Si ei nu vor dispărea în câţiva ani?)

img407

Situl oferă mai multe posibilităţi de căutare. Aveţi mărcile mai cunoscute grupate într-o coloană în dreapta. Alfabetic puteţi ajunge la o marcă din bara de sus (pe portocaliu). Sau puteţi alege lista din formularul central, lista derulantă, a doua listă actualizându-se automat cu "echipamente" ale mărcii alese de Dvs. În fine, este şi căutarea clasică, folosind motorul de căutare din dreapta-sus. Am găsit şi câteva manuale de utilizare în limba română, dar majoritatea sunt în engleză. Bine şi aşa, decât nimic.

La nevoie nu uitaţi de Google. Să zicem că vrem să căutăm manualul pentru Nokia 7200. Am căutat numele mobilului la care am adăugat filetype:pdf şi am găsit imediat ceea ce doream. Merge şi aşa, adesea.

img409


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *