Vă cer ajutorul: Chrome, Firefox, WordPress…


Reunesc aici câteva teme care nu le-aş fi putut trata neapărat separat. Există un fir comun, astfel că nu forţez lucrurile (prea mult). Şi anume: e nevoie de ajutorul Dvs. Desigur, de ajutorul celor interesaţi şi, mai ales, al celor familiari cu problema. Şi vom începe cu Chrome, care are nevoie de ajutorul fanilor. Eu unul, chiar şi spre surprinderea mea, folosesc din 2 septembrie aproape exclusiv Chrome (rar mai lansez Firefox). Per ansamblu statisticile arată însă că doar 1% dintre internauţi folosesc navigatorul Google. Procentul va creşte doar în măsura în care Chrome va evolua, dar până atunci are unele buguri de rezolvat. Să nu o mai lungesc. Cei interesaţi pot merge aici, unde vor găsi un link pentru programul Chrome Channel Switcher. Cu acesta puteţi să vă stabiliţi "profilul", opţiunile fiind două: Beta şi Dev(eloper). În primul caz veţi primi update-uri mai rare şi doar versiuni mai stabile; în al doilea caz mai dese, implicit şi versiuni mai cu probleme (schimbarea canalului se poate face şi ulterior). Dacă veţi activa vreunul din canale veţi sesiza că în pagina Despre a navigatorului Chrome se spune că "este disponibilă o nouă versiune".

img401

img402 img403

Versiunea actuală este 1251, care rezolvă unele probleme cu Silverlight de la Microsoft, cu taburile, cu filmuleţele flash ş.a. Dar să trecem mai departe. Ajungem la Firefox. A început de câteva zile o campanie de sondare a opiniilor utilizatorilor Firefox. OK, vă bucuraţi de el de mult timp… de ce să nu ajutaţi cu experienţa Dvs? "Cu ajutorul Dvs", citim pe pagina sondajului, "dorim să înţelegem mai bine modul în care Firefox se descurcă în ţara Dvs: cine îl foloseşte, de ce îl folosesc oamenii şi cum folosesc Firefox. Sondajul ar trebui să ia doar 5-10 minute pentru terminare. Întrebările sunt concepute vizându-i pe utilizatorii Firefox, dar dacă nu folosiţi actualmente Firefox suntem totuşi foarte interesaţi de opinia Dvs. Vom publica rezultatele generale, dar nu vreo informaţie personală." Găsiţi sondajul cu pricina aici. Încă nu este tradus în română (la data scrierii acestui material), dar se lucrează pentru aşa ceva (am înţeles eu… sper bine). Dar foarte probabil nu vă deranjează nici dacă e în engleză.

img404

În fine, la final ceva similar dinspre WordPress. După cum vedeţi din capturile de mai sus, se pune la cale (iarăşi?!) modificarea backend-ului. Vom avea meniul vertical şi nu orizontal… şi alte surprize. Ca modificările să fie pe gustul la cât mai mulţi, avem din nou un sondaj care analizează diverse variante. Acum e timpul să interveniţi în modul în care va arăta secţiunea de administrare a WordPress-ului. (Detalii despre WordPress 2.7 găsiţi aici.

Chrome, Firefox, WordPress… vă mulţumesc pentru (eventuala Dvs) implicare. Sunt sigur.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Ramzez spune:

    Am instalat google chrome, dar nu prea il folosesc pt ca mi se blocheaza destul de repede (pe youtube, aplicatii flash), pe cand in firefox merge un pic mai incet dar nu prea am intampinat probleme…

  2. lapusneanu spune:

    Si eu folosesc Chrome ca browser implicit de la 2 septembrie. Uneori se inchide, insa la deschidere pot usor sa restabilesc sesiunea. Interesant este atunci cind arat browserul vreo unui prieten, il cere sa il instaleze si el…
    Ma bucur ca pot sa ajut si eu la raspindirea lui Chrome, asa in felul meu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *