Valul 3 din pachetul Microsoft Live


Iată că pachetul Live de la Microsoft a ajuns la a treia serie (wave 3) şi de data aceasta şi cu un program nou. Din păcate – doar pentru moment – româna s-a pierdut pe drum, astfel că tot probabil veţi opta pentru versiunea în limba engleză. Iată componentele: Messenger, Mail, Photo Gallery, Movie Maker, Writer, Toolbar şi Family Safety. Puteţi merge generic la download.live.com pentru a descărca aplicaţiile, dar fiţi atenţi să nu lăsaţi implicit selecţia pe limba chineză 🙂 . Fie ea şi simplificată. Acum să trecem la noutăţi. Vă recomand articolul de ieri de pe WindowsVistaBlog, intitulat Next Wave of Windows Live Introduced with New Betas, dar pentru cei mai comozi voi îl sintetiza.

 image image

Şi vom începe cu Messenger-ul (nu am folosit niciodată Messenger-ul de la Microsoft!). Designul a fost mult modificat, actuala temă fiind mai deschisă. Personalizarea aplicaţiei este acum îmbunătăţită, dincolo de detaliile de aspect, precum schimbarea imaginii din partea de sus a aplicaţiei, fiind şi noutăţi mai “profunde”, precum posibilitatea creării de grupuri. Aplicaţia Mail include acum un calendar ce poate fi sincronizat cu Windows Live Calendar. Cât priveşte programul pentru gestionarea imaginilor/fotografiilor, şi aici sunt câteva facilităţi noi şi îmbunătăţiri, dar cel mai notabil fapt e introducerea recunoaşterilor faciale. Diferenţa faţă de Picasa e că produsul Microsoft permite nu doar online ci şi în programul desktop folosirea acestei facilităţi. Bravo Microsoft! Câteva teste pe care le-am făcut la repezeală m-au convins că Photo Gallery detectează feţele, dar nu şi că le recunoaşte, de fiecare dată trebuind să indic eu persoana din fotografii. Hai să punem vina pe mine că m-am grăbit şi că poate nu ştiu încă să folosesc bine facilitatea.

image

Ajungem şi la Writer, instrumentul pentru scris în bloguri. De fapt acum scriu acest articol din WLW. Interfaţa s-a schimbat, alte culori, o simplificare per ansamblu, iar facilităţi noi nu prea mult (una ca exemplu: posibilitatea publicării de materiale video locale direct pe situri precum Soapbox sau YouTube). În timp ce scriam aplicaţia a crăpat, dar nu înainte să îmi genereze câteva zeci de ferestre cu eroarea de nu mai reuşeam să ţin ritmul cu închisul lor pe cât de rapid se înmulţeau. Din fericire cele scrise au fost salvate aşa că nu am reluat articolul de la zero. Şi tot Post2Blog rămâne favoritul meu… iar WLW ocazional.

image

În fine, ar mai fi programul pentru editare video. Acesta este nou, nu l-am testat, de fapt încă nici nu l-am instalat, şi probabil merită un articol separat. Cert e – din opiniile de pe terţe bloguri – că nu e în nici un caz ceva foarte-foarte performant. Pentru uz casnic cu pretenţii puţine merge însă. Permite adăugarea de efecte la clipuri, precum şi de “coloană sonoră”. Mai multe… cu altă ocazie.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *