Wowzio: widget-uri cu imagini


Sunt sigur că aţi sesizat că în noul design încercăm să amintim de articole mai vechi printr-un fel de slideshow cu mici capturi din articole, clickabile. Ele sunt stabilite aleator, dintr-o listă indicată manual. De ce? Pentru că o maaare parte din vizitatorii noştri vin de pe Google, căutând ceva. Găsesc aici – un răspuns satisfăcător sau nu – şi pleacă. Ca şi cum acela ar fi singurul nostru articol 🙂 . În speranţa că vom atrage atenţia şi asupra altui conţinut, am pus acel slideshow (în bara laterală, stânga, sus de tot), şi o selecţie tot aleatoare de 4 articole prin capturi la finalul oricărui articol. Presupunând că pe cineva ar interesa cu ce script am făcut derularea automată a imaginilor, e vorba de pluginul jQuery Cycle, prezentat aici acum aproape un an.

Buuun… Am făcut o introducere lungă pentru a vă spune despre Wowzio.com. Exact: ceea ce am făcut eu e manual, nu realizat cu Wowzio, dar dacă doriţi ceva similar puteţi încerca să folosiţi acest sit, ce crează nişte widget-uri interesante. Punctul de pornire e un flux RSS (al Dvs sau al altui sit), după care aveţi de ales între şase modele de widget-uri.

Aveţi două moduri strict text (dintre care unul tip nor de taguri). Celelalte toate merg pe utilizarea imaginilor din blogul folosit (din RSS-ul folosit). Păcat – după mine – că nu există opţiunea să folosească o singură imagine dintr-un element din flux. Mai jos am folosit fluxul RSS de la Catholica.ro (CNet.ro = Catholica Network). Sunt exemplificate trei din cele şase moduri posibile. Unele permit configurarea culorilor, numărului de elemente…

Toate widget-urile permit stabilirea dimensiunii (lăţime şi înălţime), dar există şi modul „fluid”, în care widget-ul creşte atât cât i se permite. Când e util: pentru sidebar-uri, exact cum folosim noi la CNet.ro. Dacă doriţi să afişaţi mai cu stil ultimele Dvs articole (sau poate ale unui blog partener / bloguri partenere, unite cu Pipes Yahoo) atunci modul fluid va face ca widget-ul să se lăţească atât cât se poate în designul folosit. Cum la unele widget-uri se poate jongla cu parametrii, aplicaţia nu e limitată la sidebar, ci poate fi folosită şi într-un subsol (footer) de exemplu.

Sper ca autorii să mai „şlefuiască” puţin aplicaţia, de exemplu pe la colţurile rotunde folosite, dar mai ales la butoanele care pe fundal închis nu arată mereu bine.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. raduflorea spune:

    Interesant si foarte util (pentru mine); un mic detaliu scapat din viteza: slide-ul vostru e in bara laterala dreapta (nu stanga) sus de tot :)) .

  2. yooo spune:

    Ssssssssssuuuuuuuuuuuuupppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrr. Mersi!

  3. nyno spune:

    Marfaaaaaaaaaaaaaaaa!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *