Android e aici


În 2005 Google cumpăra o companie micuţă, numită Android, generând de atunci zvonurile că gigantul căutărilor pe internet va intra în afacerea mobilelor. În fapt se pare că nu vor exista telefoane marca Google ci doar un sistem de operare pentru telefoanele mobile, acesta purtând marca Google. Într-un fel nu se poate să nu simţi strategia Google de a transforma totul într-un navigator: calculatoarele prin Chrome şi mobilele prin Android. Va reuşi? Rămâne de văzut. Proiectul Android e acum mai palpabil ca niciodată (cu primul telefon comercializat ce foloseşte Android), iar până la sfârşit de an va deveni chiar open source. A strâns deja deja în jurul său o comunitate ce a generat multe aplicaţii. Vânzarea primului telefon cu Android a început (înţeleg că preţul e undeva pe la 179usd, primele pieţe fiind America de Nord şi Europa). Mai multe informaţii puteţi afla de pe pagina principală a proiectului, din canalul YouTube asociat, precum şi de pe Wikipedia. Un clip video introductiv aveţi mai jos.

img444

Anunţul oficial al Google se găseşte aici, ce recomandă pentru mai multe detalii un articol din blogul Google Mobile. Şi un ultim link este spre situl primului telefon cu Android-ul de la Google.

Şi un alt clip găsit ulterior…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Roman Ceban spune:

    În curând Nokia, SE şi Samsung vor da lovitura decisivă prin noul lor proiect. Se discută pe piaţa telefoanelor mobile că „giganţii mobili” pregătesc şi ei o altă platformă mobilă, bazată pe Symbian, dar care va putea concura cu cea de la Google.
    Să vedem ce va fi…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *