xVideoServiceThief: descarcă clipuri


Pe YouTube unele clipuri trăiesc mai mult… altele mai puţin. Poate v-aţi pus un semn de carte la un clip ori l-aţi inclus în situl Dvs, pentru ca după o lună să vedeţi că nu mai e. De l-aţi fi salvat… Ar fi fost bine, nu? Problema este că marea majoritate a siturilor cu conţinut video interzic prin însăşi termenii şi condiţiile de utilizare descărcarea materialelor, oricât de publice şi pentru public ar fi ele. Dacă totuşi aveţi un motiv anume (şi tupeu) pentru a salva local – adică pe propriul calculator – un anumit clip video sunt pe web mai multe servicii ce vă permit aşa ceva. Cele mai multe permit accesul la fişierul FLV, pentru care aveţi nevoie de un player (mai) special. Există însă şi programe ce fac acelaşi lucru, ba cel mai adesea mai rapid fiind vorba de o aplicaţie ce lucrează pe calculatorul Dvs. xVideoServiceThief este un "hoţ" gratuit, open source, pe care vi-l prezint în continuare.

img11

Din păcate nu are interfaţă în acest moment în română, dar nu e greu de folosit. Click pe Add video şi faceţi paste la adresa clipului pe care anterior aţi memorat-o în clipboard. Dacă aveţi bifată prima opţiune din partea de jos descărcarea va începe imediat. Mai mult, dacă aveţi bifată şi a doua opţiune, după descărcare se va face automat şi convertirea în formatul dorit. Implicit e AVI, dar după cum vedeţi în captura de mai jos se poate şi WMV, MPG, chiar şi MP3 pentru cei care vor să păstreze doar coloana sonoră.

img12

Ce situri sunt suportate? Din păcate Trilulilu nu, dar în rest cam tot ce e faimos: YouTube, Google Video, Metacafe, DailyMotion, 5min, Blip… şi extinzându-se de la religioase (GodTube) la situri pentru adulţi (mda…). Un program foarte simplu de folosit şi eficient (îmi place faptul că poate fi descărcat şi ca arhivă, astfel că nu ai nimic de instalat; dar şi că permite suspendarea temporară a descărcărilor şi reluarea ulterioară). Dacă ar fi suportat şi Trilulilu…

PS: Eu am folosit acest program în contextele în care doream să arăt clipuri YouTube în locuri unde nu aveam acces la internet. Am descărcat clipul YouTube ca AVI şi astfel l-am putut arăta şi offline.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O alternativa pentru descarcarea si convertirea unor clipuri video de pe site-uri gen Youtube poate fi si programul VDownloader (initial mi s-a parut ca a fost prezentat candva pe CNet, insa nu l-am mai gasit). Varianta portabila poate fi descarcate de aici: http://www.portablefreeware.com/?id=1279&ts=1223329131


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *