De relaxare: găsiţi gnomii


"Un gnom este o creatură mitică caracterizată de statura sa mică şi viaţa subterană. Conform lui Paracelsus, gnomii sunt cele mai importante fiinţe care întrupează caracteristicile elementului pământ. Ei se mişcă cu uşurinţă prin pământ aşa cum oamenii merg pe el. Se spune că razele soarelui îi transformă în piatră. După unele tradiţii, gnomii sunt nişte mici creaturi buclucaşe sau nişte goblini. Câteva surse spun că de fapt gnomii devin broaşte când răsare soarele, în loc să se transforme în piatră. Gnomii apar des în basmele germane, în special în cele ale Fraţilor Grim dar şi în mitologia nordică. În basme, ei sunt înfăţişaţi ca nişte oameni bătrâni şi pitici, care trăiesc în adâncul pământului şi păzesc comori îngropate. Gnomii apar şi în alte mitologii, dar sub alte nume, ei fiind prezenţi mai ales în centrul, nordul şi estul Europei." Am citat din articolul despre gnomi din Wikipedia. Introducerea fiind făcută, vă invit pe 10Gnomes, un sit-joc care vă dă 10 minute în care să găsiţi 10 gnomi.

img13

Jocul este structurat pe episoade (ţelul rămâne acelaşi: în fiecare episod sunt 10 gnomi ascunşi, diferă doar peisajul), câte un episod pe lună. Sumarul ar fi deci (inclusiv lunile nevalabile acum): ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. Alegeţi care joc (sau care lună) doriţi. Aşteptaţi puţin să se încarce jocul, apoi… grăbiţi-vă: aveţi doar 10 minute la dispoziţie (poziţiile gnomilor nu sunt aleatoare, ceea ce înseamnă că dacă veţi relua un episod gnomii vor fi acolo unde i-aţi găsit şi prima oară).

img14

Jocul se joacă exclusiv din mouse. E vorba de fapt de o suită de fotografii în care anumite părţi sunt clickabile, un click acolo ducând la un zoom pe respectiva porţiune sau, cel mai adesea, o altă fotografie din acea zonă. E interesant… E ca o navigare mai limitată în spaţiu 3D, dar realizată din fotografii. Poate puţin ameţitoare, cel puţin până te obişnuieşti, dar apoi devine o explorare incitantă după gnomi. Fiecare gnom găsit va fi marcat printr-un cerculeţ sub joc, astfel că ştii câţi mai ai de găsit. Vă plac jocurile hide & seek? Dacă da, vă va place şi căutarea gnomilor.

img15


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *