DIY Map: o soluţie flash pentru hărţi


Ştim că Google Visualization API include un instrument pentru afişarea de hărţi. E simplu de folosit, dar harta afişată e statică. O soluţie flash mai puternică este DIY Map. Captura de mai jos e statică, deci nu reflectă puterea instrumentului, dar situl e plin de exemple (o pagină specială cu exemple găsiţi aici). Ce este de fapt dinamic la această hartă? Fiind realizată în flash permite zoom in şi zoom out. Ca şi soluţia Google permite selectarea unor ţări, atribuirea unor culori, dar DIY Map oferă posibilitatea integrării mai multor informaţii şi într-un mod grafic mai plăcut. Te poţi "concentra" pe un anumit continent, nu exclusiv pe harta lumii. Sursa o constituie – cum era de aşteptat – un fişier XML pe care îl puteţi scrie manual sau genera dintr-o bază de date de exemplu. Flash-ul poate fi folosit şi pentru a afişa de unde vin vizitatorii pe situl Dvs, mapând adresele IP via HostIP.info (găsiţi scriptul necesar pe situl DIY Map).

img16

Ceea ce face mai atrăgătoare această componentă flash este uşoarea ei "comandare" din JavaScript. Aceasta înseamnă că puteţi crea în pagină controale JavaScript pentru focalizarea pe o anumită ţară sau chiar oraş (vedeţi problemele semnalate pentru anumite nume de oraşe). Flash-ul este gratuit pentru proiecte necomerciale. Situl abundă în exemple descărcabile, astfel că în câteva minute veţi putea avea propria aplicaţie cu hartă. Dacă vreţi un exemplu în care să apară şi România click aici şi linkul se va deschide deasupra (adică nu veţi părăsi pagina). Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 1,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Mi se pare cea mai buna soluti in momentul de fata.
    Flash si javascript dau o imagine foarte buna si mult dinamism hartilor online.

  2. Gabriela -Lidia Ureche spune:

    „DIY Map:o solutie flash pentru harti ” si nu numai, este buna, am folosit-o imediat pentru Tacoma si Seattle. Sa putem citi si despre problemele ce apar in aceste locuri atat de indepartate este un „cadou” ce ni l-ati facut, Domnule Radu Capan foarte inspirat. Daca se poate, continuati cu instruirea cititorilor Revistei „Catholica.ro ” (foarte buna) in acest domeniu.
    Cu multumiri,
    Gabriela Lidia Ureche


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *