HTC adoptă Android!


V-am ţinut la curent cu tot ceea ce "renaşte" din HTC, însă acum se pare că ei chiar vor să deţină monopolul în materie de "cât mai multe gadget-uri apărute într-un interval de timp cât mai scurt". Chiar dacă, se pare, o mai "comit" ei prin a da anumite rateuri la partea hardware în ceea ce le priveşte (cel puţin cu HTC Diamond, HTC Touch PRO şi cu HTC Touch HD la capitolul autonomie nu stau bine deloc) autonomia, şi lag-ul gps-ului, continuă să ne uimească. Următorul gadget după HTC Touch Pro este HTC Touch HD. Specificaţiile sunt în principiu aceleaşi (WM 6.1 preinstalat, accelerometru, etc), însă ca şi o deosebire faţă de modelele precedente, vine cu ceva nou, cum ar fi: camera de 5mp, 3.5 mm audio output jack, 512 MB ROM, slot pentru card, şi, cel mai important, ecranul (din punctul meu de vedere în mod pozitiv, "huge" – WVGA) de 480 x 800 pixels, 3.8 inches.

img22 img23

Însă, miracolele nu se opresc aici. În ultimele zile, cei de la htc au lansat alt model de PDA, HTC G1, cunoscut şi sub numele de Android, care se pare că ar vrea să "modifice" un pic structura banală de până acum a ceea ce numim noi "gadget-uri" (din punctul meu de vedere, e cam hidos,dar gusturile nu se discută). La capitolul cameră nu stă excepţional (3.15 mp), însă vine cu un nou sistem de operare, Android OS realizat de Google. Ca un mare avantaj (pentru mine cel puţin) este tastatura culisabilă, însă, nu înţeleg pentru ce au "tăiat" partea de jos, şi mai mult, au făcut-o flexibilă (poate mă ajutaţi voi cu un răspuns mai logic).

img24

Pentru mai multe detalii vă invit să vizionaţi filmuleţul demonstrativ următor:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Tony spune:

  Referitor la partea mai inclinata a Androidului, presupun ca aderenta degetelor este mult mai ridicata la atingerea tastelor in plan vertical, iar biluta din mijloc pe post de scrol e mai usor de accesat in plan orizontal. Tastarea la modelul acesta culisant nu este influentata de partea ridicata. Si tot partea ridicata iti indica cu ochii inchisi partea cu taste si cea fara, cu alte cuvinte iti indica fara sa te uiti nordul si sudul telefonului 🙂 Nu ? 🙂

 2. Ady spune:

  Exact. Mie personal, nu imi place deloc android-ul; si ca o lamurire in ceea ce priveste tastatura, si „nordul-sudul” telefonului, e simplu: poti lua ca reper orice de pe telefon ca sa iti faci un „circuit” al acestuia (in general htc-urile nu sunt atat de perfecte, incat sa nu stii unde e „susul” 😛 ). Apoi, cea mai buna tastatura, mi se pare cea de htc tytn 2, pt ca ecranul se poate culisa oblic, lucru care te ajuta ff mult. Acea parte mai inclinata a androidului, sa zicem poate fi un avantaj, dar pt mine, nu constituie nimic, decat un surplus financiar pe care presupun ca trebuie sa il ofer pentru „marea” facilitate oferita.

 3. Tony spune:

  „Decat un surplus financiar pe care presupun ca trebuie sa il ofer pentru “marea” facilitate oferita”. Adica daca era plat aveai reducere de 50 de lei. Hai sa fim seriosi 🙂 .

 4. Ady spune:

  De obicei, o mare parte din pret a unui device/gadget e oferita de designul si partea „prin care se impune” in fata clientilor. Si sincer sa fiu, nu vad rostul „android-ului” doar pt ca e putin inclinata partea cu butoanele, si ca are android OS. Prefer un htc touch pro daca vreau tastatura, sau htc touch HD daca vreau ecran mai mare, sau sa ma multumesc cu diamond-ul. Acum depinde de preferinte. Si ca o mica clarificare din punctul meu de vedere, la astfel de situatii „un mic tuning” are impact asupra clientilor, si de obicei asta ii face sa uite de pret.

 5. lapusneanu spune:

  Eu sunt fan Google si Androidul este binevenit. S-a anuntat ca brandurile ca Motorola, Nokia si Sony Ericsson sunt interesate de Android, deci va fi un succes, mai ales ca oricine stie programare poate sa-si creeze propriele aplicatii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *