La cumpărături cu aplicaţii Android


Să o luăm de la epoca de piatră: noi avem în bucătărie o tablă pe care scrijelim scriem cu marker-ul ce cumpărături avem de făcut. Înainte de a merge la vreun super-magazin fac o poză cu telefonul mobil şi în magazin dau zoom la imagine ca să văd ce trebuie să cumpăr. Asta e epoca de piatră. În zilele noastre oamenii au instrumente mai moderne. Derulăm până la intrarea în magazin şi revedem cum pot decurge lucrurile. Ai găsit ceva ce te interesează, fie el frigider sau o carte. Nu ştiu cum se face dar de regulă personalul care trebuie să te ajute cu informaţii fie nu e în zonă fie e incompetent. Nici o problemă: scanezi cu camera foto a mobilului codul de bare iar telefonul-calculator-conectat-la-internet-cum-altcumva ne spune în câteva secunde: la ce preţ se găseşte respectivul produs în magazine online; la ce preţ se găseşte în magazine tradiţionale (furnizându-ne şi adresa şi telefonul lor); recenzii/opinii ale cumpărătorilor… Ba mai ţine şi o istorie a cumpărăturilor sau putem seta alarme: "nah, nu îl cumpăr acum; spune-mi când apare undeva la sub 300RON".

img85

Nu vorbesc vorbe. Aşa ceva e deja realitate pentru cei cu telefoane cu platformă Android. Probabil şi cu alte platforme, dar eu am ajuns la acest subiect uitându-mă la două aplicaţii Android: CompareEverywhere şi ShopSavvy. La acesta din urmă există şi o demonstraţie pe care o puteţi vedea mai sus. Oh, Moş Crăciun… vreau mobil G1 cu Google Android (şi abonamentul plătit să zicem pe… un deceniu). Deşi, dacă mă gândesc bine, aici va fi cel puţin din perspectiva cumpărăturilor mai mult inutil, cel puţin câţiva ani.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. manu spune:

  Salutare super marfa site-ul… Am vazut multe tutoriale cu poze si explicatii de la a la z felicitari… Si daca ai timp as vrea si eu sa faci un fel de tutorial cum sa downloandezi un Windows cu poze cu chestii asa cum stiu. Astept raspunsul. Ms. Bafta.

 2. Ady spune:

  Dap, insa sper ca stiti (unii dintre voi cel putin) ca asa ceva nu e decat o aplicatie, care „se ascunde” sub android. Nu are cum un telefon anume sa aiba functii de „cautare a produsului respectiv”. Totul face o aplicatie de charting (cumparaturi online) care presupun ca e vanduta sub licenta Android. Voi studia si reveni cu amanunte 😀 .

 3. radu.capan spune:

  Nu stiu daca am lasat eu sa se inteleaga ca telefonul face (singur). Am spus in titlu „La cumpărături cu *aplicaţii* Android” si am indicat numele celor doua *aplicatii*, *CompareEverywhere si ShopSavvy*, ce ofera aceste facilitati.

 4. gabi spune:

  Shop Savvy asta merge si in RO? Adica si-or fi instalat-o comerciantii? Macar aia mari?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *