RTM în Chrome: yeee!


Sunt un vechi fan al RTM – RememberTheMilk. O prezentare mai pe larg a acestui serviciu am făcut-o aici, prin luna mai. Atunci mă bucuram de integrarea RTM-Firefox, care îmi permitea să am sarcinile sub ochi. Nu există pagină web care să o văd mai des într-o zi decât… contul GMail. E normal atunci că aş vrea să văd de acolo şi sarcinile. Sunt şi soluţii cu scripturi GreaseMonkey, dar personal nu îmi plac. Am apreciat faptul că RTM a căutat integrarea acolo unde s-a putut: cu Firefox printr-un supliment, cu Google Calendar, cu Twitter, cu IMified, cu iPhone… Dar am cam pierdut contactul cu RTM după ce am trecut pe Chrome. Mi-am creat nişte scurtături către paginile RTM dar nu l-am mai folosit ca înainte. Apoi m-am bucurat copilăreşte de integrarea Calendarului în GMail, dar degeaba: Google Calendar nu merge pentru sarcini zilnice… prea complicat de folosit. RTM e însă gândit pentru aşa ceva şi excelează.

img104

Aseară, când să mă culc, am văzut la Lifehacker ceva ce m-a entuziasmat imediat: RTM ca gadget pentru GMail! Să o luăm încetişor: folosiţi GMail? Buuun. Folosiţi produsele de laborator de la GMail? Nu? Păcat… sunt multe produse excelente. Unul adăugat recent permite introducerea generică de gadgeturi. Când noutatea a apărut majoritatea blogurilor nu au ştiut cum să o prezinte pentru că lipsea o aplicaţie care să o fructifice cu cap. Dar iată că RTM a făcut primul pas iar astăzi blogurile au explodat: ce lucruri minunate se pot face cu suportul pentru gadgeturi, scria astăzi un blog binecunoscut. Într-adevăr: dacă ceva îţi lipseşte în GMail (cu ceva cunoştinţe tehnice) poţi să faci tu. Iniţial am luat ideea cu GMail Labs ca o joacă, dar iată că a devenit o reală sursă de bucurie şi… operativitate (vedeţi lista gadgeturilor). Şi uite aşa am devenit din nou utilizator activ RTM. Am păstrat şi gadgetul cu Calendarul Google! Dar acela mi-e util pentru a vedea aniversări şi evenimente mai mari. Gadgetul RTM îmi arată însă multe sarcini cotidiene de care trebuie să nu uit.

Ca să adaug sarcini am folosit multă vreme bookmarklet-ul de la RTM. Bun dar limitat. Săpând printre discuţiile de(s)p(r)e RTM am găsit o idee mai bună: folosirea versiunii de mobil a sitului. Probabil de-a lungul timpului aţi mai găsit această idee fructificată. Cel mai adesea la integrarea unor servicii Google (şi nu numai) în bara laterală (sidebar) la Firefox: de exemplu GMail, Google Calendar sau Google Chat… Foarte bine prinde şi m.rememberthemilk.com, adică varianta pentru mobile. Eu mi-am creat astfel un nou bookmarklet, care să mă ducă rapid la adăugarea unei noi sarcini. Trageţi-l de aici AddTask în bara de instrumente (Firefox & Chrome) sau adăugaţi-l la favorite (IE). Merge foarte bine, cu toate detaliile necesare. Când vreau să îmi notez ceva dau doar un click şi într-o fereastră mică (şi luuungă) am tot ce îmi trebuie. Peeerfect! Înapoi deci la combinaţia GMail & RTM. O combinaţie câştigătoare… pentru mine cel puţin.

Sunt curios ce gadgeturi vor mai apărea. RTM a dat tonul. Mai multe detalii aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Loading...Loading...

1 comentariu

  1. lapusneanu spune:

    Inca un motiv ca sa ma conving ca GMail nu are un concurent pe masura.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *