RTM în Chrome: yeee!


Sunt un vechi fan al RTM – RememberTheMilk. O prezentare mai pe larg a acestui serviciu am făcut-o aici, prin luna mai. Atunci mă bucuram de integrarea RTM-Firefox, care îmi permitea să am sarcinile sub ochi. Nu există pagină web care să o văd mai des într-o zi decât… contul GMail. E normal atunci că aş vrea să văd de acolo şi sarcinile. Sunt şi soluţii cu scripturi GreaseMonkey, dar personal nu îmi plac. Am apreciat faptul că RTM a căutat integrarea acolo unde s-a putut: cu Firefox printr-un supliment, cu Google Calendar, cu Twitter, cu IMified, cu iPhone… Dar am cam pierdut contactul cu RTM după ce am trecut pe Chrome. Mi-am creat nişte scurtături către paginile RTM dar nu l-am mai folosit ca înainte. Apoi m-am bucurat copilăreşte de integrarea Calendarului în GMail, dar degeaba: Google Calendar nu merge pentru sarcini zilnice… prea complicat de folosit. RTM e însă gândit pentru aşa ceva şi excelează.

img104

Aseară, când să mă culc, am văzut la Lifehacker ceva ce m-a entuziasmat imediat: RTM ca gadget pentru GMail! Să o luăm încetişor: folosiţi GMail? Buuun. Folosiţi produsele de laborator de la GMail? Nu? Păcat… sunt multe produse excelente. Unul adăugat recent permite introducerea generică de gadgeturi. Când noutatea a apărut majoritatea blogurilor nu au ştiut cum să o prezinte pentru că lipsea o aplicaţie care să o fructifice cu cap. Dar iată că RTM a făcut primul pas iar astăzi blogurile au explodat: ce lucruri minunate se pot face cu suportul pentru gadgeturi, scria astăzi un blog binecunoscut. Într-adevăr: dacă ceva îţi lipseşte în GMail (cu ceva cunoştinţe tehnice) poţi să faci tu. Iniţial am luat ideea cu GMail Labs ca o joacă, dar iată că a devenit o reală sursă de bucurie şi… operativitate (vedeţi lista gadgeturilor). Şi uite aşa am devenit din nou utilizator activ RTM. Am păstrat şi gadgetul cu Calendarul Google! Dar acela mi-e util pentru a vedea aniversări şi evenimente mai mari. Gadgetul RTM îmi arată însă multe sarcini cotidiene de care trebuie să nu uit.

Ca să adaug sarcini am folosit multă vreme bookmarklet-ul de la RTM. Bun dar limitat. Săpând printre discuţiile de(s)p(r)e RTM am găsit o idee mai bună: folosirea versiunii de mobil a sitului. Probabil de-a lungul timpului aţi mai găsit această idee fructificată. Cel mai adesea la integrarea unor servicii Google (şi nu numai) în bara laterală (sidebar) la Firefox: de exemplu GMail, Google Calendar sau Google Chat… Foarte bine prinde şi m.rememberthemilk.com, adică varianta pentru mobile. Eu mi-am creat astfel un nou bookmarklet, care să mă ducă rapid la adăugarea unei noi sarcini. Trageţi-l de aici AddTask în bara de instrumente (Firefox & Chrome) sau adăugaţi-l la favorite (IE). Merge foarte bine, cu toate detaliile necesare. Când vreau să îmi notez ceva dau doar un click şi într-o fereastră mică (şi luuungă) am tot ce îmi trebuie. Peeerfect! Înapoi deci la combinaţia GMail & RTM. O combinaţie câştigătoare… pentru mine cel puţin.

Sunt curios ce gadgeturi vor mai apărea. RTM a dat tonul. Mai multe detalii aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. lapusneanu spune:

    Inca un motiv ca sa ma conving ca GMail nu are un concurent pe masura.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *