Corespondenta noastră… hologramă


Nu mi-a venit să cred. Nu mă refer la alegerea lui Obama ci la faptul că hologramele din filmele SF s-au mutat în studiourile de ştiri. CNN, pentru prima oară în istorie, aflu via TechCrunch, s-a folosit de holograme pentru a avea un reporter la faţa locului şi în studio în acelaşi timp. Evident fizic pe teren iar virtual în studio. Capturile de mai jos ne dau de înţeles care e holograma şi care e prezentatorul real, dar tehnologia evoluează rapid… În curând probabil nu vom mai putea face diferenţa şi atunci… imaginaţi-vă singuri consecinţele. În câteva decenii probabil tehnica va deveni accesibilă şi consumatorilor casnici, aşa că poate reuniunile de familie vor fi prin… holograme (sau chat-uri cu holograme). Nici nu ştii cât să te bucuri, cât să te întristezi. Oricum, aplauze pentru reuşita CNN.

img107

img108

Iată şi un clip YouTube cu respectiva transmisiune. Ascultaţi detalii despre cum a fost posibilă transmiterea hologramei.

La final… felicitări şi (credeaţi că lui Obama?) celor de la Wikipedia în română, care se mişcă mereu repede: moare cineva sau se schimbă ceva în mod dramatic – schimbarea e reflectată imediat. Iată că "fişa" lui Barack Obama e actualizată.

img106


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Ady spune:

    Am trait sa o vad si pe asta: holograma live! Maine poimaine ma va stresa mama oriunde sunt 🙂 (glumesc). Asa banuiam si eu ca va aparea mai devreme sau mai tarziu, si sincer, astept sa apara curand si teleportarea 🙂 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *